Δέκα πράγματα που μακάρι να ήξερα προτού γίνω επιχειρηματίας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Το να δουλεύω ως αντιπρόεδρος για μια εταιρεία της λίστας Fortune 100 και να ηγούμαι των υπηρεσιών ΙΤ για 48.000 τελικούς χρήστες σε παγκόσμια κλίμακα ήταν ένα δύσκολο καθήκον – πολλές ώρες, μεγάλη πίεση, και δύσκολοι πελάτες.

Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν ήταν τίποτα μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετώπισα όταν ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση.

Ιδού, λοιπόν, 10 πράγματα που θα ήθελα να γνώριζα προτού γίνω επιχειρηματίας· θα με είχαν βοηθήσει να προετοιμαστώ κατάλληλα για τα κρίσιμα πρώτα χρόνια της επιχειρηματικής μου ζωής.

Μην δημιουργείς νέα προϊόντα, λύσε προβλήματα

42 τοις εκατό των παρουσιάσεων νέων προϊόντων αποτυγχάνουν επειδή δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τα προϊόντα αυτά. Με άλλα λόγια, κανένας δεν τα θέλει. Άρα, αντί να προσπαθείτε να αναπτύξετε νέα και εξαιρετικά προϊόντα, αναζητήστε προβλήματα προς επίλυση. Όπου υπάρχει ένα πρόβλημα, υπάρχει και ανάγκη.

Μην περιμένεις ότι θα πετύχεις σε μια νύχτα

Ακόμα κι εκείνες οι εταιρείες που θεωρούνται ότι έγιναν ταχύτερα επιτυχημένες, όπως η Amazon και η Yahoo, χρειάστηκαν τουλάχιστον τρία χρόνια για να φτάσουν εκεί, και η πλειοψηφία των εταιρειών χρειάζονται έως και 10 χρόνια για να καθιερωθούν. Άρα, αν ο στόχος σας είναι να φτιάξετε την επόμενη νεοφυή επιχείρηση του ενός δισεκατομμυρίου, προετοιμαστείτε για μια μακρά πορεία.

Εστίασε στα δυνατά σου σημεία

Η επιτυχία σας θα προέλθει από τα δυνατά σας σημεία, άρα φροντίστε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας να είναι εστιασμένο εκεί. Όλοι έχουμε αδυναμίες, αλλά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε κάποιον άλλον να ασχοληθεί με ό,τι δεν μπορείτε εσείς. Η εστίαση στα αδύνατα σημεία δεν συνιστά καλή χρήση του χρόνου σας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com