Εντοπίστηκε από το διαστημικό όχημα Ροζέτα το ρομποτάκι Philae

    Από: Startup Team
πηγή: protothema.gr

Μια κάμερα της Ροζέτα εντόπισε το ευρωπαϊκό διαστημικό ρομπότ Φίλαι σχεδόν δύο χρόνια μετά την «εξαφάνισή» του όπως ανακοίνωσε η ESA

Το ευρωπαϊκό διαστημικό ρομπότ Philae, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στον κομήτη Τσούρι μετά την επεισοδιακή προσεδάφισή του, τον Νοέμβριο του 2014, εντοπίστηκε από μια κάμερα του διαστημικού οχήματος Ροζέτα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA).

«Λιγότερο από έναν μήνα πριν το τέλος της αποστολής Ροζέτα, η κάμερα υψηλής ανάλυσης του διαστημικού σκάφους αποκάλυψε ότι το ρομπότ Φίλαι έχει σφηνώσει σε ένα σκοτεινό ρήγμα του κομήτη 67P», ανέφερε στον ιστότοπό της η ESA.

Αυτή η ανακάλυψη πάντως “δεν αλλάζει τίποτα” για το ρομπότ-εργαστήριο, η αποστολή του οποίου έχει ολοκληρωθεί.

Από τις 27 Ιουλίου η Ροζέτα είχε σταματήσει τις προσπάθειές της να επικοινωνήσει ξανά με το ρομποτάκι, το οποίο έχει σιγήσει από το καλοκαίρι του 2015. Η κάμερα Όσιρις πλησίασε σε απόσταση 2,7 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του κομήτη για να τραβήξει αυτήν τη φωτογραφία που δείχνει καθαρά το ρομπότ και δύο από τα τρία πόδια του.

“Το Philae βρίσκεται στη βάση ενός απόκρημνου βράχου”, δήλωσε ο Φιλίπ Γκοντόν, ο επικεφαλής του σχεδίου Ροζέτα στη CNES, τη γαλλική διαστημική υπηρεσία

διαβάστε περισσότερα εδώ:
protothema.gr