Η ψηφιακή οικονομία στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Κίνα

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Κομβική θέση στην ατζέντα της διήμερης Συνόδου των ηγετών της ομάδας των χωρών της G20 κατείχε η καινοτομία, η ψηφιακή οικονομία και η λεγόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση (Industry 4.0), που συνδέεται με την οικονομία του Διαδικτύου. Άλλωστε, το ίδιο το θέμα της φετινής Συνόδου Κορυφής, “Πορεία προς μια καινοτόμο, ενισχυμένη, διασυνδεδεμένη και χωρίς αποκλεισμούς παγκόσμια οικονομία”, συνδεόταν στενά με το χώρο της ψηφιακής οικονομίας.

Εισήγηση για τη δημιουργία μιας ενιαίας διεθνούς πλατφόρμας για το ηλεκτρονικό εμπόριο δέχθηκε η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της G20 στην πόλη Hangzhou της Κίνας

Υπό αυτό στο σκεπτικό, οι ηγέτες των χωρών της G20, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Hangzhou της Κίνας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, συμφώνησαν ότι η τόνωση της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων θα πρέπει να παραμείνουν στην κορυφή του θεματολογίου της G20.

Μία ημέρα νωρίτερα, στις 3 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το λεγόμενο B20, η Σύνοδος Κορυφής των επιχειρηματικών ηγετών των μελών της G20, συγκεντρώνοντας τους επικεφαλής 1.000 επιχειρήσεων από όλον τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες εισηγήθηκαν προς την ομάδα των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, τη λήψη μέτρων για την άρση των εμποδίων και την τόνωση του ηλεκτρονικού εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, τα μέλη του B20 εισηγήθηκαν προς τη Σύνοδο Κορυφής της G20 τη δημιουργία μιας ενιαίας διεθνούς πλατφόρμας για το ηλεκτρονικό εμπόριο (electronic world trade platform – eWTP).

Στόχος είναι, μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, να αποσαφηνιστούν οι όροι και οι κανονισμοί λειτουργίας του e-commerce σε ενιαία διεθνή βάση. “Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη δύναμη του παγκόσμιου εμπορίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε ένα σαφές πλαίσιο σχετικά με τους Κανονισμούς που το διέπουν σε διεθνές επίπεδο”, είναι το σκεπτικό της ομάδας Β20.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr