Το FB μπορεί να είναι η χαρά της ζωής; Κι όμως μπορεί!

    Από: Startup Team
πηγή: impossible.works

Χρειάζονται εξήντα comments από κοντινούς φίλους για να βελτιωθεί η ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου.

Σύμφωνα με έρευνα (η οποία όλως τυχαίως και πολύ βολικά συνυπογράφεται από το Facebook) αποκαλύπτει πως «οι συναναστροφές στο Facebook έχουν εξαιρετική επίδραση στα αισθήματα κάποιου ανθρώπου. Του προκαλούν ικανοποίηση αντίστοιχη του γάμου ή της γέννησης του παιδιού του». Έχεις θυμώσει ήδη; Συνέχισε να διαβάζεις. Φαίνεται πως το να πατήσεις  το “Like” στην φωτογραφία της σούβλας κάποιου έχει την ίδια αξία για αυτόν με το να του πεις συγχαρητήρια για τον γάμο του ή να του σφίξεις το χέρι για το θαύμα της ζωής ή ακόμη και τη δημιουργία μιας νέας ύπαρξης!

Πριν αρχίσουμε να αμφιβάλουμε για όσα δημοσιεύονται στο No Logo ας δούμε καλύτερα την έρευνα. Από τους Carnegie Mellon, professor Robert Kraut και CMU alum και τώρα ερευνητή στο Facebook Moira Burke, η έρευνα έδειξε πως διαβάζοντας σχόλια από ανθρώπους που γνωρίζεις στο Facebook ενεργοποιεί αισθητήρες και συναισθήματα.

Απλά και μόνο ένα like δεν λειτουργεί. Αυτό που πραγματικά λειτουργεί είναι το να κάνουν σχόλια επανειλημμένα.

“Ένα comment των δύο προτάσεων είναι αρκετό,” ανέφερε ο Burke. “Αυτό που έχει αξία είναι όταν κάποιος κοντινός φίλος, διαθέτει τον χρονο για να το κάνει πιο προσωπικό. Το περιεχόμενο μπορεί να είναι ανεβαστικό αλλά η επικοινωνία είναι αυτή που θυμίζει στους παραλήπτες του σχολίου ποιες είναι οι ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή τους.”

Χρειάζονται εξήντα comments από κοντινούς φίλους για να βελτιωθεί η ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες  εξέτασαν και την πεποίθηση πως τα social media προκαλούν μοναξιά και κατάθλιψη. Αποφάνθηκαν πως υπο προϋποθέσεις αυτό δεν ισχύει.

Η έρευνα παρακολούθησε 1,910 Facebook users σε 91 χώρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η χρήση του Facebook  βοήθησε να αντιμετωπίσουν την μοναξιά και να βελτιώσουν την ψυχολογική τους κατάσταση κάποιοι χρήστες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
impossible.works