Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πλέον δεν είναι ο Μπιλ Γκέιτς

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ο Αμάνσιο Ορτέγκα πλέον έχει περιουσία αξίας 79,5 δισ. δολαρίων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γκειτς με 78,5 δισ. δολάρια.

Ο μυστηριώδης ιδρυτής της Zara, Αμάνσιο Ορτέγκα, μόλις ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας του ισπανικού λιανοπωλητή, Inditex, αυξήθηκαν κατά 2,5%, αυξάνοντας παράλληλα και την περιουσία του Ορτέγκα στα 79,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς με περιουσία 78,5 δισ. δολάρια.

Παρά την αμύθητη περιουσία που διαθέτει, ο Ορτέγκα έχει καταφέρει να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την προσωπική του ζωή. Παρακάτω ακολουθεί η πολυπόθητη σε όλους ζωή του Ισπανού μεγιστάνα:

Η ίδρυση της Ζara

Ο Ορτέγκα ίδρυσε τη Zara μαζί με την πρώην σύζυγό του Ροζαλία, το 1975. Σήμερα, η εταιρεία λιανικού εμπορίου Inditex SA, η οποία κατέχει τα brands Zara, Massimo Dutti και Pull & Bear διαθέτει πάνω από 6.000 καταστήματα σε όλον τον κόσμο. To 2013, η Ροζαλία «έφυγε» από τη ζωή. Σημειώνεται ότι υπήρξε η πλουσιότερη γυναίκα στην Ισπανία.

H γνωριμία του με τη Flora

Ο ίδιος όμως είχε γνωρίσει τη Flora, με την οποία παντρεύτηκε το 2001. Οι δυο τους ζουν σε μια διακριτική πολυκατοικία στην περιοχή La Coruña της Ισπανίας, κοντά σε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια του Ατλαντικού Ωκεανού.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com