Πώς οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν περισσότερα σε 24 ώρες από όσα κάνουμε οι υπόλοιποι σε μια εβδομάδα

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που εργάζεται full time, είναι εθελοντής, είναι επιτυχημένος blogger και κατά κάποιο περίεργο τρόπο βρίσκει χρόνο για τα ψώνια του σπιτιού, μαγειρεύει οργανικές τροφές που αξίζουν να ανεβούν στο Instagram, διατηρεί μια φοβερή σχέση αγάπης, πάει βόλτα το αξιολάτρευτοTerrier του και προπονείται για το μικρό Μαραθώνιο.

Αυτοί οι σούπερ δυνατοτήτων άνθρωποι διαθέτουν τις ίδιες ώρες μέσα στη μέρα με εμάς τους υπόλοιπους, αλλά όλως παραδόξως, κάνουν πάντα περισσότερα από εμάς. Πώς το καταφέρνουν αυτό;

Πλήρης αφοσίωση/δέσμευση

Ό,τι και να κάνετε αυτή τη στιγμή να είστε πλήρως αφοσιωμένοι. Δεσμευτείτε. Όταν βλέπετε έναν δρομέα μετ’ εμποδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες να περνά τα εμπόδια με ευκινησία που ξεπερνά τις ανθρώπινες δυνατότητες , σας φαίνεται αφηρημένος; Όχι. Είναι 100% προσηλωμένος σε αυτό που κάνει. Και όπως βλέπετε από την επιτυχία του, η αφοσίωση οδηγεί στο μεγαλείο.

Τι κάνετε εσείς όταν νιώθετε πως το μυαλό σας ταξιδεύει μακριά από το παρόν; Ο Josh Pais, δημιουργός του Commited Impulse, εκπαιδευτής ηθοποιών, ομιλητών και επιχειρηματιών, προτείνει να λέτε δυνατά «Επέστρεψα!» όποτε νιώθετε τον εαυτό σας να ξεφεύγει. Μπορεί να σας στραβοκοιτάξουν οι γύρω αλλά δουλεύει.

Αποφύγετε το multitasking

Τα εισερχόμενα στο mail σας, το Instagram, το Facebook, τα ξεκαρδιστικά viral video και η διαφήμιση για μεγάλες προσφορές από την αγαπημένη σας ιστοσελίδα, είναι πιθανότατα μόνο μερικές από τις καρτέλες που έχετε ανοιχτές, αποσπώντας την προσοχή σας όταν την ίδια στιγμή προσπαθείτε να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη εργασία στη δουλειά. Το multitasking έχει καταστεί νόρμα.

Όμως το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι σχεδιασμένο για multitasking. Στην πραγματικότητα, έρευνες έχουν αποδείξει ότι είμαστε φρικτοί σε αυτό. Όταν προσπαθείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, χάνετε τη συγκέντρωσή σας, είναι πιο πιθανό να κάνετε λάθη και τα project που έχετε προς υλοποίηση να σας πάρουν περισσότερο χρόνο.

Κλείστε οτιδήποτε σας αποσπά την προσοχή –ακόμη και αν αυτό σημαίνει να κλειδώσετε το κινητό σας σε ένα συρτάρι καθώς εσείς θα δουλεύετε. Μπορεί να σας φαίνεται extreme κάτι τέτοιο αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.

Απαγορέψτε τις «Φιλικές Διακοπές/Ενοχλήσεις» με όποιο κόστος

Δουλεύετε πάνω σε ένα project. Είστε πλήρως αφοσιωμένοι σ’ αυτό και κάνετε εξαιρετική πρόοδο. Τότε, ένας συνάδελφος περνά από το γραφείο σας. «Θα ήθελα λίγο από το χρόνο σου γι’ αυτό», λέει δίνοντάς σας μια αναφορά. Το κοιτάτε, του λέτε τις σκέψεις σας και αυτό δεν παίρνει πάνω από ένα λεπτό.

Δυστυχώς, αυτή η τόσο μικρή διακοπή, χάλασε τη συγκέντρωσή σας. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 23 λεπτά για να επανέλθετε πλήρως στο σημείο που βρισκόσασταν.

Οι εξαιρετικών δυνατοτήτων άνθρωποι θεωρούν πως αυτές οι διακοπές σκοτώνουν την παραγωγικότητα, έτσι τις αποφεύγουν με όποιο κόστος.

Συναναστραφείτε με φίλους super – achievers

Πιθανόν θα έχετε ακούσει την έκφραση, «Αν είστε το πιο έξυπνο άτομο σε ένα δωμάτιο, τότε μάλλον είστε στο λάθος δωμάτιο». Το ίδιο ισχύει και για την παραγωγικότητα και τα κατορθώματα.

Προσπαθήστε να περιβάλλεστε από άτομα που σας δίνουν ενέργεια. Να σκέφτεστε σοβαρά με ποιους επιλέγετε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας. Προσπαθήστε να περιτριγυρίζεστε από super – achievers όσο πιο συχνά μπορείτε.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr