Νιώθετε εξαντλημένοι από το καθημερινό «πήγαινε-έλα» στη δουλειά;

    Από: Startup Team

37% των συμμετεχόντων σε έρευνα της Regus απαντούν πως η καθημερινή μετακίνησή τους προς και από τη δουλειά μειώνει σημαντικά την αποδοτικότητά τους.

Πρόσφατη έρευνα του παγκόσμιου ηγέτη στην παροχή επαγγελματικών χώρων ευέλικτης εργασίας Regus αποκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο πιστεύουν πως η καθημερινή τους μετακίνηση προς και από τη δουλειά μειώνει την αποδοτικότητά τους.

Ο χρόνος που ξοδεύεται μέχρι να φτάσουμε στην δουλειά μας, δεν είναι παραγωγικός αλλά ούτε και ευχάριστος προσωπικός χρόνος. Η έρευνα δείχνει πως οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι χρόνος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πιο χρήσιμες και ευχάριστες ασχολίες.

Από τους περίπου 40.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, 37% απάντησαν πως η μετακίνηση από και προς τη δουλειά αποτελεί ανούσιο και απροσδιόριστο χρόνο, ενώ 27% απάντησαν πως μισούν τη μετακίνησή τους και την ονόμασαν «χάσιμο» του πολύτιμου χρόνου τους.

Αυτό σημαίνει ότι για πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ο χρόνος μετακίνησης θα μπορούσε να αφιερωθεί σε πιο αποδοτικό χρόνο εργασίας ή σε λίγες παραπάνω ώρες ξεκούρασης το πρωί.

Σημαντικά πορίσματα

  • Μόνο μια μειοψηφία των εργαζομένων σε επιχειρήσεις παγκοσμίως (17%) βλέπουν το χρόνο μετακίνησης προς και από τη δουλειά τους ως παραγωγικό ενώ η πλειοψηφία δηλώνει πως αποτελεί πηγή εξάντλησης της αποδοτικότητάς τους στη δουλειά και του προσωπικού τους χρόνου
  • Είναι πλέον καιρός οι επιχειρήσεις να μειώσουν αυτό τον ενδιάμεσο χρόνο μετακινήσεων και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους τους να αφιερώσουν αυτόν το χρόνο σε πιο αποδοτική δουλειά ή ξεκούραση
  • Μόνο μια μικρή μειοψηφία (19%) βλέπει το χρόνο μετακίνησής του ως προσωπικό χρόνο, ίσως γιατί τους δίνει την ευκαιρία να διαβάσουν τα νέα στο κινητό τους ή ένα βιβλίο.

Η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια σχολιάζει: «Καθώς ο χρόνος μετακίνησης προς και από τη δουλειά αυξάνεται συνεχώς, τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να μας προβληματίσουν. Σε μια εποχή όπου μπορούμε να εργαστούμε από όπου επιθυμούμε είναι πραγματικά σπατάλη ενέργειας και χρόνου να περνάνε οι εργαζόμενοι ώρες από την ημέρα τους στον δρόμο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι έξυπνες επιχειρήσεις που θέλουν να αποκαταστήσουν την παραγωγικότητα και να ανταμείψουν τους εργαζόμενους τους με περισσότερο προσωπικό χρόνο ή απλά λίγο παραπάνω ύπνο που και που, θα πρέπει να επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να δουλεύουν πιο κοντά στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιες ημέρες της εβδομάδας.»

Σχετικά με την Regus

H Regus είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας με ένα δίκτυο 2,850 τοποθεσιών σε πάνω από 1,000 πόλεις και κωμοπόλεις, σε 107 χώρες, παρέχοντας υπηρεσίες σε 2,3 εκ. μέλη. Μέσα από την ποικιλία τύπων γραφείου που παρέχουμε, καθώς το εικονικό γραφείο και την αποκατάσταση χώρου εργασίας, επιτρέπουμε σε ανθρώπους και επιχειρήσεις να εργαστούν απ’ όπου επιθυμούν, όταν το επιθυμούν και με τον τρόπο που επιθυμούν με ένα ευρύ φάσμα τιμών. Οι πελάτες μας περιλαμβάνουν κάποιους από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες, νεοφυείς εταιρείες, ιδιώτες και εταιρείες με τζίρο πολλών εκατομμυρίων. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regus.com

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1998 και το δίκτυό της περιλαμβάνει 3 σημεία. Στο Μαρούσι, στον Πύργο Αθηνών και στην Καλλιθέα, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.gr ή www.regus.com

Στην Κύπρο η Regus λειτουργεί στη Λευκωσία (Πύργος Ιακωβίδη, 1ος και 5ος όροφος, Λεωφ. Γρίβα Διγενή 82-83),  στη Λεμεσό ( Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205) και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 000