Δύο Ομάδες Φοιτητών του ALBA σε κορυφαίες θέσεις στο Google Online Marketing Challenge 2016

    Από: Startup Team

Την 3η και 4η θέση κατέκτησαν ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές δύο ομάδες φοιτητών του προγράμματος MSc in Marketing και του MBA του ALBA Graduate Business School, στον διαγωνισμό Google Online Marketing Challenge 2016.

Οι ομάδες, που σε σύνολο  2132 ομάδων από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην 233η και στην 282η θέση, απαρτίζονται από τους Νώντα Καραβία, Μαρίλια Κούκου, Στεφανία Σιάτρα και Νίκη Θεοδώρου, και από τους Μάρω Τσόγκανη, Σοφία Ηλιοπούλου,Σωτήριο Οικονόμου και Λυδία Χριστοφορίδου αντιστοίχως. Τις ομάδες «προπόνησε» η Socialab, η οποία προσφέρει το μάθημα Digital Marketing, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ALBA MSc in Marketing.

Η ομάδα που βγήκε 3η δήλωσε:

«Η επιτυχία μας στο Google Online Marketing Challenge 2016 είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα της φοίτησής μας στο ALBA. Προσπαθήσαμε πολύ και τελικώς ανταμειφθήκαμε. Μάθαμε πάρα πολλά από αυτήν την μοναδική εμπειρία!»

Η ομάδα που βγήκε 4η μας είπε:

«H συμμετοχή μας στο Google Online Marketing Challenge 2016 αποτέλεσε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και εποικοδομητικά projects, τα οποία αναλάβαμε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μας στο ALBA Graduate Business School. Η εμπειρία της δημιουργικής μας συνεργασίας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών, προκειμένου να προβληθεί όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά μέσω της πλατφόρμας Adwords, καθώς και της επίτευξης καλών αποτελεσμάτων προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ανεκτίμητη και θα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας στη σχολή»

Το  Google Online Marketing Challenge είναι μια εξαιρετική εμπειρία μάθησης για τους φοιτητές, καθώς τους δίνει την δυνατότητα να συνεργαστούν με ένα πραγματικό πελάτη και να αναπτύξουν εφαρμοσμένη γνώση και δεξιότητες στην ψηφιακή διαφήμιση.

Πελάτες των κορυφαίων ελληνικών ομάδων του ALBA ήταν η Sea Breeze, Technical Diving Facility για την ομάδα που βγήκε 3η και ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών για την ομάδα που βγήκε 4η. Είναι αρκετά αξιοσημείωτο πως οι ομάδες κατάφεραν να  ενισχύσουν το awareness για δύο επιχειρήσεις που είχαν σχετικά μικρή αναγνωρισιμότητα.Τα τελικά ποσοτικά αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά ενώ επιπλέον η προσπάθεια στέφθηκε με απροσδόκητη επιτυχία και σε επιμέρους ποιοτικά αποτελέσματα.

Οι φοιτητές του ALBA λαμβάνουν μέρος στο Google Online Marketing Challenge εδώ και αρκετά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα ,ο καθηγητής του ALBA Νίκος Μυλωνόπουλος  υιοθέτησε το GOMC ως υποχρεωτικό στοιχείο του μαθήματος eBusiness του The ALBA MBA,  από το πρώτο έτος που η Google ξεκίνησε αυτό το μαθητικό διαγωνισμό (2009), ενώ από το 2013 o  ακαδημαϊκός διευθυντής του MSc in Marketing, Χρήστος Κορίτος το υιοθέτησε ως υποχρεωτικό στοιχείο του προγράμματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των ετών  οι φοιτητές παρουσιάζουν υψηλές επιδόσεις και βρίσκονται πάντα σε κορυφαία κατάταξη ανάμεσα στο 5-13% παγκόσμια και αναμεσά στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν  συνολικά 22 ομάδες από το ΜΒΑ και το MSc in Marketing του ALBA (σε σύνολο 32 ελληνικών ομάδων).