Τα λάθη σας δεν πρέπει να γίνουν αποτυχίες σας!

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Το να κάνετε ένα λάθος… δεν είναι λάθος. Το να επιτρέψετε όμως σε αυτό το λάθος να μετατραπεί σε ολική αποτυχία, είναι! Όλοι λίγο ή πολύ, έχουμε χάσει κάποια μικρή αλλά και μεγάλη μάχη στο πεδίο της επιχειρηματικότητας. Και είναι λογικό!

Από τη στιγμή που δραστηριοποιείστε σε έναν τομέα να κάνετε και λάθη. Αυτό που έχει σημασία και αποτελεί την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία, είναι να περιοριστείτε στην απώλεια μίας μάχης και όχι του “πολέμου”. Και μπορείτε να το καταφέρετε αυτό. Πως; Με τα 7 tips που σας προτείνω:

1. Επιμονή στο στόχο

Μία επιτυχία δε φέρνει την άνοιξη και μία αποτυχία δε φέρνει τη βαρυχειμωνιά! Ναι, μπορεί να κάνατε κάποια λάθη αλλά αν πιστεύετε στην ιδέα σας και στη δυναμική της, πρέπει να ξαναπροσπαθήσετε! Με άλλη οπτική; Με άλλη προετοιμασία; Με άλλους συνεργάτες; Εσείς εμμείνετε στο στόχο σας!

2. Δε φταίει η τύχη!

Τουλάχιστον στο σημείο που πιστεύετε. Σταματήστε να μεταθέτετε το βάρος των ευθυνών από λάθη σας, στην τύχη, στον ανταγωνιστή σας, στην οικονομική κατάσταση. Το ξέρετε και εσείς βαθιά μέσα σας, πως πίσω από ένα λάθος υπάρχουν βαθύτερα αίτια και το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι να τα αναγνωρίσετε.

3. Μην ακούτε μόνο το “εγώ” σας

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την πείρα, τις γνώσεις και τη διάθεση να σας συμβουλεύσουν και να σας δείξουν επιλογές που ίσως μέχρι εχθές αγνοούσατε. Μην κλείνετε τα αυτιά σας σε αυτές τις φωνές. Ακούστε, κρίνετε και κατόπιν πάρτε τις αποφάσεις σας απαλλαγμένοι από τις παρωπίδες του «Μόνο εγώ ξέρω!».

4. Κάντε τα σωστά λάθη!

Κάποιες φορές είναι επιβεβλημένο να κάνετε λάθη. Οι δοκιμές και οι πειραματισμοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την εξέλιξη ενός ανθρώπου, μίας υπηρεσίας, ενός προϊόντος. Κάντε λοιπόν τα “σωστά λάθη” με σκοπό να εντοπίσετε αδυναμίες, προβλήματα και δυσκολίες πολύ πριν μεγιστοποιηθούν!

5. Επανάληψη μήτηρ πάσης παθήσεως!

Το να κάνετε ένα λάθος είναι ανθρώπινο. Το να επαναλάβετε όμως το ίδιο λάθος δεν είναι αποδεκτό! Πρέπει να μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας και όχι να τα επαναλαμβάνουμε με μαθηματική ακρίβεια. Όπως λέει και η γνωστή φράση: «Με κορόιδεψες μία φορά ντροπή σου. Με κορόιδεψες ξανά, ντροπή μου.».

6. Βλέπουμε το λάθος, σκεφτόμαστε και το σωστό

Το θέμα δεν είναι μόνο να ανακαλύψετε το γιατί αποτύχατε αλλά να βρείτε και γιατί και το πώς μπορούσατε να έχετε πετύχει το στόχο σας. Και όμως, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Μην εμμένετε μόνο στην ανάλυση ενός λάθους. Μελετήστε και προσεγγίστε το τι ακριβώς θα έπρεπε να έχετε κάνει σωστά!

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr