Ο ιδιοκτήτης της Independent, Evgeny Lebedev, είχε προβλέψει την επιτυχία

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η βρετανική εφημερίδα The Independent, λόγω των χαμηλών πωλήσεών της στην έντυπη μορφή, διέκοψε τον περασμένο Μάρτιο την κυκλοφορία της και έγινε αποκλειστικά διαδικτυακή. Σήμερα, επτά μήνες μετά την καθοριστική αυτή αλλαγή, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά, μετά από 20 χρόνια, παρουσίασε κέρδη.

“Μετά το πέρασμά μας σε αποκλειστικά ψηφιακή μορφή, τον Μάρτιο του 2016, η Independent έγινε κερδοφόρα για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια”, ανακοίνωσε ο όμιλος.

Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι αυξήθηκαν τα έσοδά της κατά 75% μέσα σε έναν χρόνο, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 45% των διαφημίσεων. Τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ανακοινώθηκε και η διακοπή της κυκλοφορίας σε χάρτι, ο Evgeny Lebedev, ιδιοκτήτης τηςIndependent, είχε δηλώσει «Η βιομηχανία των εφημερίδων αλλάζει, και η αλλαγή αυτή οδηγείται από τους αναγνώστες. Εκείνοι μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό. Αυτή η απόφαση, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο, προσελκύοντας όλο και περισσότερους αναγνώστες  στις online πλατφόρμες μας. Η οικογένειά μου αγόρασε και επένδυσε στην Independent πιστεύοντας στις αξίες της παγκοσμίου φήμης ποιοτικής δημοσιογραφίας και αυτή η κίνηση, διασφαλίζει το μέλλον των ζωτικής σημασίας αξιών μας».

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή της στον κόσμο των παραδοσικών Μέσων έκλεινε ως «Η Independent ήταν πάντα μια καινοτόμα εφημερίδα με ιστορία στην καινοτομία. Αποτελεί σημαντική πολιτιστική κληρονομιά ως η πρώτη πραγματικά ανεξάρτητη εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα της Βρετανίας.»

Η εφημερίδα απασχολεί περισσότερους από 100 δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο και τον περασμένο Αύγουστο, σμέτρησε 74,3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτεςπαγκοσμίως, αύξησε δηλαδή το αναγνωστικό κοινό της κατά 18% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάρτιο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com