Οι Millennials επιλέγουν το e-shop από το σούπερ μάρκετ

    Από: Startup Team
πηγή: cnn.gr

Ενας στους δύο Ευρωπαίους καταναλωτές ηλικίας 16 έως 24 ετών πραγματοποιεί αγορές τροφίμων μέσω Internet.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Mintel, περίπου ένας στους δύο Γερμανούς (45%) ηλικίας 16 έως 24 ετών έκανε τουλάχιστον μία αγορά τροφίμων τους τελευταίους έξι μήνες από το e-shop ενός φυσικού καταστήματος. Το ποσοστό αυτό είναι σαφώς μεγαλύτερο μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς στον γενικό πληθυσμό διαμορφώνεται στο 31%.

Η εικόνα είναι ανάλογη, σύμφωνα με την έρευνα, και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Στην Ισπανία το ποσοστό των νέων που επέλεξε την ηλεκτρονική αγορά τροφίμων φθάνει το 46% έναντι 40% στο σύνολο του γενικού πληθυσμού. Στην Πολωνία το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 44% μεταξύ των νέων 16 έως 24 ετών, συγκρινόμενο με 41% στο σύνολο των πολωνών καταναλωτών, ενώ στη Γαλλία τα ποσοστά είναι 33% και 29% αντίστοιχα.

Οταν οι νέοι ερωτώνται από την έρευνα γιατί επιλέγουν να αγοράζουν τρόφιμα online, η πλειονότητα απαντά ότι σημαντικό ρόλο παίζει το μικρότερο άγχος που συνεπάγονται οι ηλεκτρονικές αγορές. Σύμφωνα με την έρευνα, το 36% των γερμανών, το 31% των γάλλων, το 29% των ισπανών και το 28% των ιταλών αγοραστών της γενιάς των Millennials (ηλικίες 16-24 ετών) θεωρούν τις online αγορές λιγότερο αγχωτικές σε σχέση με τα ψώνια από το φυσικό κατάστημα.

Με την αποφυγή του άγχους να αποτελεί προτεραιότητα για τους νέους, έτερος λόγος που προτιμούν τις online αγορές είναι η εξοικονόμηση χρόνου. Περίπου το ένα τρίτο των γερμανών (34%), των ιταλών (33%), των γάλλων (29%), των πολωνών (28%) και των ισπανών (27%) αγοραστών ηλικίας 16 έως 24 συμφωνεί ότι χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να ψωνίσει κανείς από ένα online κατάστημα σε σύγκριση με το φυσικό σημείο πώλησης.

Πάντως, ένα επιπλέον κίνητρο για τους νέους που ψωνίζουν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου online είναι ότι με τα ψηφιακά ψώνια είναι πιο εύκολο να ελέγξουν το κόστος των αγορών και να μείνουν εντός προϋπολογισμού. Αυτό τουλάχιστον απαντούν ένας στους τρεις νέους σε Γερμανία (30%), Γαλλία (29%) και Πολωνία.

Σημειώνεται ότι παρά τη στροφή των νέων καταναλωτών στην Ευρώπη στην online αγορά τροφίμων, οι Millennials σε πολλές κομβικές αγορές εκφράζουν ακόμη αμφιβολίες για τη φρεσκάδα των προϊόντων που αγοράζουν ηλεκτρονικά.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
cnn.gr