Οι χρήστες υπηρεσιών Mobile Banking θα φτάσουν τα 2 δις το 2020

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ραγδαία ανάπτυξη αναμένεται στην παγκόσμια αγορά του Mobile Banking, καθώς μέχρι τα τέλη της δεκαετίας περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω των κινητών τους συσκευών. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι περίπου ένας στους τρεις ενήλικους κατοίκους του πλανήτη θα κάνει χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής στη φορητή του συσκευή. Ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά αυξημένος έναντι της εκτίμησης ότι στα τέλη του 2016 περίπου 1,2 δισεκατομμύρια πολίτες θα κάνουν χρήση υπηρεσιών Mobile Banking.

Ένας στους τρεις ενήλικους κατοίκους του πλανήτη θα χρησιμοποιεί Mobile Banking έως τα τέλη της δεκαετίας

Οι παραπάνω εκτιμήσεις περιλαμβάνονται σε σχετικό report της εταιρείας Juniper Research, η οποία εκτιμά ότι την ανάπτυξη των υπηρεσιών mobile ηλεκτρονικής τραπεζικής θα τροφοδοτήσει η αυξανόμενη δημοτικότητα των applications των τραπεζών μεταξύ των καταναλωτών ανά τον κόσμο. Το Mobile Banking θα υποστηρίξει, σύμφωνα με την Juniper Research, ο διαρκώς μεταβαλλόμενος τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται οι πολίτες τα οικονομικά τους, με το ρόλο της τεχνολογίας να είναι καταλυτικός σε αυτήν τη διαχείριση.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της εταιρείας (Retail Banking: Digital Transformation & Disruptor Opportunities 2016-2021), ήδη, ο αριθμός των συνδέσεων mobile banking υπερβαίνει σε κάποιες αγορές αυτόν των συνδρομητών internet banking. Ως παράδειγμα, η εταιρεία αναφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την BBA (British Trade Association for Banking) τα logins σε τραπεζικά apps έφθασαν στη βρετανική αγορά τον αριθμό – ρεκόρ των 11 εκατ. την ημέρα το 2015, συγκρινόμενα με 4,3 εκατ. logins σε υπηρεσίες internet banking την ίδια περίοδο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα πρόσφατη έρευνα καταναλωτών της Juniper Research, περίπου το 65% των πελατών mobile banking στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιεί ένα application για να διενεργήσει τραπεζικές συναλλαγές.

Οι τράπεζες
Η έρευνα της Juniper Research διερευνά και το ρόλο των τραπεζών σε αυτήν τη νέα ψηφιακή εποχή, που δημιουργεί για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα η τεχνολογία. Οι αναλυτές της εταιρείας διαπιστώνουν ότι οι τράπεζες, διεθνώς, έχουν διαρκώς αυξανόμενες ανησυχίες για τον ανταγωνισμό που δέχονται από τις εταιρείες τεχνολογίας και τους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ.

Όπως σημειώνουν, στο Ηνωμένο Βασίλειο πέντε νέες “ψηφιακές τράπεζες” έχουν λάβει άδεια λειτουργίας ή πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του 2016. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σε εκκρεμότητα άλλες 20 τουλάχιστον αντίστοιχες αιτήσεις.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr