5 Προτάσεις από δημιουργικούς ανθρώπους που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

Θέλετε να βελτιώσετε την ικανότητά σας να σκέφτεστε δημιουργικά; Δοκιμάστε τις παρακάτω 5 αλλαγές στην εργασιακή σας ρουτίνα και ξυπνήστε τη χαμένη σας δημιουργικότητα!

1. Τηρήστε το πρόγραμμα σας

Η Willa Cather, Αμερικανίδα συγγραφέας συνήθιζε να γράφει για τρεις ώρες κάθε μέρα. “Δεν κάθομαι περισσότερες ώρες, κι αν το έκανα, δε θα κέρδιζα κάτι από αυτό.” είχε πει. Μπορεί να χρειάζεται να είστε 8 ώρες την ημέρα στο γραφείο, αλλά βοηθάει να σκέφτεστε ότι αυτές οι 8 ώρες χωρίζονται σε μικρότερα κομμάτια κι ότι ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν διαλειμματα στα οποία μπορείτε να χαλαρώσετε.

2. Πάτε μια βόλτα

Η καλλιτέχνιδα και συγγραφέας Maira Kalman αφήνει την εργασία της στο studio και πηγαίνει για περπάτημα. “Το περπάτημα καθαρίζει το μυαλό και γεμίζει την καρδιά, σε κάνει χαρούμενο” λέει. “Στη δουλειά μου πολλές φορές χρειάζεται να περιμένεις το απρόσμενο και την έκπληξη και όταν περπατάς στο δρόμο αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί!”.

3. Αναζητήστε την έμπνευση

Τα δημιουργικά μυαλά χρειάζονται έμπνευση για να παραμείνουν δραστήρια. Χρειάζεστε φρέσκες ιδέες; Δείτε αυτή την playlist στο TED Talks, η διαβάστε αυτό το απόσπασμα από το νέο TED Book του Pico Iyer, The Art of Stillness.

4. Σταματήστε ενώ είστε μπροστά

Ο νοβελίστας Henry Miller έγραφε μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα χαλάρωνε. Η αιτιολόγηση που είχε δώσει ο Miller στη Daily Rituals ήταν η εξής: “Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αδειάζουμε το ρεζερβουάρ, καταλαβαίνετε; Πιστεύω ότι πρέπει να σηκώνομαι από τη γραφομηχανή όταν ακόμα έχω πράγματα να πω.”

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr