Πως να γράφετε SEO friendly άρθρα

    Από: Startup Team
πηγή: developgreece.com

Τα SEO friendly άρθρα είναι το Α και το Ω ενός καλοστημένου blog. Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν πως η δημιουργία blog είναι καθοριστικής σημασίας, εάν θέλετε να ενισχύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Ένα επιτυχημένο blog απαιτεί από εσάς οργάνωση, δημιουργικότητα, πρωτότυπες ιδέες και αυθεντικό περιεχόμενο. Πέρα όμως από την ποιότητα του content, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τον παράγοντα του SEO. Αυτό σημαίνει ότι τα άρθρα σας, για να είναι πετυχημένα και για να έχουν πολλούς αναγνώστες, θα πρέπει να είναι SEO friendly, ώστε να παραμένουν υψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Ετοιμάσαμε λοιπόν το παρόν άρθρο με σκοπό να μοιραστούμε μαζί σας συμβουλές, για να δημιουργείτε SEO friendly άρθρα.

Βρείτε τι αναζητούν οι χρήστες στο διαδίκτυο

Πριν ξεκινήσετε τη σύνθεση του άρθρου σας, είναι σημαντικό να πραγματοποιήσετε πρώτα μια έρευνα σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες. Με άλλα λόγια, αναζητήστε τα πιο δημοφιλή keywords και κάντε μία λίστα με αυτά, ώστε να τα χρησιμοποιήσετε σωστά μέσα στο άρθρο που επιλέξατε να γράψετε.

Να θυμάστε πως ένα άρθρο στο οποίο έχετε προσθέσει αξιόλογο περιεχόμενο αλλά δεν έχετε ενσωματώσει τα κατάλληλα keywords, δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει στην κορυφή των αναζητήσεων της Google. Ο πρώτος λοιπόν κανόνας για να δημιουργήσετε SEO friendly άρθρα είναι να μάθετε τι είναι αυτό που πληκτρολογούν οι χρήστες στο διαδίκτυο.

Επιλέξτε τα σωστά keywords

ια κάθε keyword που επιλέγετε θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μια δεύτερη έρευνα, για να εντοπίσετε αυτά που έχουν τις περισσότερες αναζητήσεις. Μία έγκυρη πηγή είναι το Keyword Planner, ένα δωρεάν εργαλείο του Google Adwords, με το οποίο μπορείτε να σχεδιάζετε και να τελειοποιείτε τις καμπάνιες σας εκτιμώντας την απόδοση των λέξεων- κλειδιών που έχετε επιλέξει.

Αφού εκτιμήσετε την απόδοση των keywords, μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε τα πιο δημοφιλή, για να δημιουργήσετε στοχευμένες διαφημίσεις.

SEO Ready άρθρα

Είναι πολύ σημαντικό τα άρθρα που δημοσιεύετε να είναι SEO ready και αυτό μπορείτε να το πετύχετε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

  • Ο τίτλος της σελίδας να περιλαμβάνει το keyword και συγκεκριμένα στις πρώτες 5 λέξεις.
  • Η meta περιγραφή της σελίδας να περιλαμβάνει το keyword και να μην ξεπερνά τους 140-150 χαρακτήρες.
  • Ο τίτλος της σελίδας να είναι μεταξύ 35-65 χαρακτήρες.
  • Το URL της σελίδας πρέπει να περιλαμβάνει το keyword και να μην ξεπερνά τους 40 χαρακτήρες.
  • Το πλήθος λέξεων ενός άρθρου να ξεπερνά τις 300 λέξεις.
  • Το keyword πρέπει να αναφέρεται 2 φορές για κάθε 300 λέξεις. Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο, ήδη στις πρώτες 10 λέξεις.
  • Οι εικόνες που ενσωματώνονται σε ένα SEO friendly άρθρο, πρέπει να περιλαμβάνουν alt tags και title tags με το keyword.
  • Το keyword θα πρέπει να αναφέρεται σε heading title tag και να γράφεται σε strong html tag.

Δώστε μεγάλη έμφαση στο περιεχόμενο

Έχουμε τονίσει ξανά τη σημασία του ποιοτικού περιεχομένου για τη διαφήμιση της εταιρείας σας. Γενικότερα, για να δημιουργήσετε ένα πετυχημένο startup marketing θα πρέπει να αναζητήσετε αξιόλογο content. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναπαράγετε κείμενα που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο. Κι αυτό, διότι αφενός είναι παράνομο, αφετέρου στην πραγματικότητα δεν θα προσθέσετε τίποτα καινούριο στην διαδικτυακή κοινότητα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή των χρηστών. Αν δεν έχετε κάτι να πείτε, καλύτερα να αναζητήσετε νέες ιδέες και θέματα που δεν έχουν ειπωθεί ξανά.

Παράλληλα, ένα SEO friendly άρθρο είναι χωρισμένο σε καλά δομημένες παραγράφους. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να οργανώσετε σωστά το περιεχόμενό σας σε sections με heading titles. Κάθε παράγραφος είναι καλό να μην ξεπερνάει τις 150 λέξεις, διαφορετικά ο αναγνώστης χάνει τον ειρμό του και τελικά δεν αντιλαμβάνεται με ακρίβεια την ιδέα σας.

Τέλος, μην χρησιμοποιείτε τόσο την παθητική φωνή στον λόγο σας. Μιλήστε στο κοινό σας με απλά και κατανοητά λόγια χρησιμοποιώντας το β’ πρόσωπο. Επιλέξτε μεγάλη και ευκρινή γραμματοσειρά και δημιουργήστε ελκυστικούς τίτλους για τις παραγράφους σας.

Extra tip: Ένα SEO friendly άρθρο θα πρέπει να περιέχει, πέρα από κείμενο, εικόνες, Infographics και videos. Όσον αφορά το τελευταίο, θεωρούμε πως το μέσο του online video θεωρείται το μέλλον του content marketing. Επενδύστε λοιπόν σε αυτήν τη μορφή περιεχομένου, ώστε να έχετε αποδοτικότερες διαφημίσεις.

Προωθήστε τα SEO friendly άρθρα σας στα social media

Ο ρόλος των social media στην προώθηση του περιεχομένου σας θεωρείται σήμερα κομβικός. Αυτό σημαίνει πως ένα αποδοτικό άρθρο δεν αρκεί να βρίσκεται απλά στο blog σας. Αντίθετα, θα πρέπει να κινείται και σε εκείνα τα social media, που ταιριάζουν ακριβώς στο ύφος της εταιρείας σας. Το Facebook, για παράδειγμα, προορίζεται κατά κύριο λόγο για την προώθηση οπτικού περιεχομένου όπως φωτογραφίες και βίντεο. Από την άλλη, το Twitter προσελκύει περισσότερες εμφανίσεις σε links.

Να θυμάστε πως πρέπει να προγραμματίζετε τα post συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Οι ώρες που κινείται το κοινό σας στο διαδίκτυο είναι καθοριστικές για την απόδοση που θα έχουν τα άρθρα σας.

Από την εμπειρία μας, στη Develop Greece πιστεύουμε πως για να γραφτεί ένα SEO friendly άρθρο απαιτεί τον διπλάσιο χρόνο και κόπο, όμως το όφελος που μπορεί να φέρει στην εταιρεία σας είναι τεράστιο. Ένα καλοστημένο άρθρο σας γνωρίζει στο κοινό, σας διαφημίζει και ταυτόχρονα αυξάνει τη δημοτικότητά σας. Πραγματοποιήστε τις κατάλληλες έρευνες, ανακαλύψτε τι προτιμάει το κοινό σας και μείνετε παραγωγικοί. Τα SEO friendly άρθρα θα σας αναμείψουν!

διαβάστε περισσότερα εδώ:
developgreece.com