Τα χαρακτηριστικά του Στιβ Τζομπς που πρέπει να έχει ένας ηγέτης

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ποιο είναι το κλειδί για να γίνει κανείς ένας πραγματικός ηγέτης.

Πολλά έχουν γραφτεί για την ηγεσία. Στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι, προπονητές, άνθρωποι από διάφορα κοινωνικά στρώματα της ζωής μιλούν για τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ένας μεγάλος ηγέτης.

Τα σχόλια και οι γνώμες είναι πολλές, γι αυτό θα χρειαστεί να «σκάψουμε» περισσότερο προκειμένου να βρούμε ποιο είναι το κλειδί για να γίνει κανείς ένας πραγματικός ηγέτης.

Όπως αναφέρει σε βιβλίο του, ο συγγραφέας του γνωστού «Mικρού Πρίγκιπα», Antoine de Saint-Exupery «ένας μεγάλος ηγέτης έχει την ικανότητα να ενθαρρύνει τους εργαζόμενούς του να ονειρεύονται και παράλληλα να υλοποιούν τους στόχους τους».

Εκτός από αυτό, οι σύγχρονοι ηγέτες πρέπει να έχουν την ικανότητα να είναι μπροστά στην καινοτομία. Κι ενώ πολλοί επέκριναν τον Στιβ Τζομπς της Apple για την αυστηρή και ανυπόμονη συμπεριφορά του, εκείνος ήταν πραγματικά ένας ηγέτης. Είχε την ικανότητα να προβλέπει τί θέλουν οι καταναλωτές πριν καν οι ίδιοι το συνειδητοποιήσουν.

Ο ίδιος ακόμη συνήθιζε να συμμετέχει σε μεγάλα στοιχήματα κι αυτό είναι κάτι που όλοι οι αληθινοί ηγέτες πρέπει να δοκιμάσουν. Γιατί: Ο κίνδυνος είναι δυσάρεστος και προκαλεί αβεβαιότητα. Αλλά όταν οι ηγέτες ενθαρρύνουν τους εργαζόμενούς τους, παράλληλα τους ωθούν και να ρισκάρουν ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Επιπλέον, ένας ηγέτης πρέπει να κάνει, αλλά και να δέχεται την κριτική των υπολοίπων. Η κριτική είναι ένα θετικό κίνητρο για δράση και ένα μέρος του δυναμικού περιβάλλοντος που αναγκάζει τους ανθρώπους να αμφισβητούν, να είναι φιλόδοξοι, να ονειρεύονται και να σκέφτονται χωρίς όρια.

Συνεπώς, για να είναι κανείς σωστός ηγέτης πρέπει να έχει ένα όραμα και να οδηγήσει σε αυτό την ομάδα του, να ρισκάρει και να «αγκαλιάζει» την κριτική και τέλος να έχει την ικανότητα να εμπνέει και να παθιάζει τους εργαζόμενούς του.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com