Σε ποια σημεία οι startups υπερισχύουν των μεγάλων εταιρειών;

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Μπορεί οι μεγάλες εταιρείες να τζιράρουν εκατομμύρια, αλλά υπάρχουν πέντε σημεία στα οποία χάνουν.

Οι startups μπορεί να έχουν αρκετά μειονεκτήματα, έλλειψη κεφαλαίων, εμπειρίας κάποιες φορές, διαδικασιών, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία υπερισχύουν των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τα πρώτα βήματα στη δική σας επιχείρηση είναι σίγουρα δύσκολα, ειδικά όταν παίζετε απέναντι σε «δυνατούς» και εδραιωμένους παίχτες. Ωστόσο, η λειτουργία μιας νεοφυούς επιχείρησης  έχει μερικά βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μεγάλες επιχειρήσεις και στα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν.  Γνωρίζοντας αυτά τα πλεονεκτήματα, και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά θα καταφέρετε να κάνετε την εταιρεία σας ακόμα πιο ισχυρή και να βγει αλώβητη απ’ τον «πόλεμο των startups» και γιατί όχι να «χτυπήσει» τις μεγάλες.

1.Φρεσκάδα.

Οι startups έχουν περισσότερη ζωντάνια, περισσότερη καινοτομία, περισσότερη… φρεσκάδα σε σχέση με τις μεγάλες εταιρείες που για χρόνια ακολουθούσαν τις παραδοσιακές οδούς. Αυτό τις κάνει να είναι γεμάτες εκπλήξεις για το τι θα γίνει, πιο ενδιαφέρουσες και συχνά πιο πολύτιμες αφού όλοι θέλουν να μάθουν για τη νέα γενιά των εταιρειών.

2.Ευελιξία

Οι μεγάλες εταιρείες αναγκάζονται συχνά να πάρουν αποφάσεις οι οποίες χρειάζονται έγκριση, συχνά «κολλάνε» για γραφειοκρατικούς λόγους και τελικά η λήψη μιας απόφασης καταλήγει να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ενώ θα μπορούσε να είχε λυθεί πολύ πιο γρήγορα. Σε αυτό να προστεθεί το γεγονός πώς οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα πρέπει να ικανοποιούν και τους πελάτες. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι πιο γρήγορες σε αυτές τις διαδικασίες και έχουν μεγαλύτερη ευελιξία, έχοντας έτσι την ευκαιρία να εξελιχθούν και να μεγαλώσουν.

3. Αφοσίωση.

Όταν οι πελάτες αποφασίσουν να αγοράσουν από κάποια startup, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν σταθεροί δεσμοί μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ένα τοπικό περιβάλλον, όπου δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

4. Προσωπικότητα

Οι startups τείνουν να έχουν περισσότερη προσωπικότητα, απ’ τις μεγάλες εταιρείες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι μόνο ένας μικρός αριθμός ανθρώπων βρίσκεται «στο τιμόνι», και εν μέρει επειδή δεν είχαν πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό κάνει τις startups πιο ελκυστικές για πολλούς.

5. Ομαδικότητα.

Τέλος, οι νεοφυείς επιχειρήσεις εργάζονται με μικρότερες και πιο δεμένες ομάδες. Αυτό το καθιστά ευκολότερο να λαμβάνουν ομαδικές αποφάσεις και συνήθως οδηγεί σε ένα πιο συναρπαστικό, διασκεδαστικό και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com