Γιατί να σπουδάσω Οικονομικά;

    Από: Startup Team

Έχοντας συνηθίσει να συνδέουμε έναν κλάδο σπουδών με συγκεκριμένα επαγγέλματα, συχνά μας διαφεύγουν οι πολλές δυνατότητες που μας ανοίγονται με μία επιλογή.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των Οικονομικών. Διότι τα Οικονομικά δεν αφορούν μόνο τους τομείς της οικονομίας, τον τραπεζικό κλάδο, τις επιχειρήσεις ή τη διακυβέρνηση ενός τόπου. Ένα πτυχίο Οικονομικών είναι απολύτως χρήσιμο σε όλους και μπορεί να οδηγήσει σε ενδιαφέρουσες επιλογές καριέρας.

Το American Economic Association γύρισε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, όπου τέσσερις άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους εξηγούν πώς το πτυχίο στα Οικονομικά αποτέλεσε εργαλείο για να λύσουν καθαρά ανθρώπινα προβλήματα. Έτσι:

– Η Marcella Alsan, γιατρός με ειδικότητα στις μολυσματικές ασθένειες, εξηγεί γιατί έπρεπε να αποκτήσει ένα πτυχίο στα Οικονομικά, ώστε να βελτιώσει τη ζωή των ασθενών της.

– Ο Randall Lewis, ερευνητικός επιστήμονας στην Google, χρησιμοποιεί Οικονομικά και «Μεγάλα Δεδομένα» για να βελτιώσει τη λειτουργία των αγορών.

– Η Britni Wilcher, υποψήφια διδάκτωρ Οικονομικών, εξηγεί ορισμένες παρανοήσεις σχετικά με τα Οικονομικά και τους παράγοντες που επηρεάζουν τις επαγγελματικές της αποφάσεις.

– Ο Peter Henry, πρύτανης στο NYU Stern School of Business, φανερώνει την αληθινή φύση των Οικονομικών και τη σημασία που έχουν οι διαφορετικές απόψεις για τη βελτίωση του κλάδου.

A career in Economics…it’s much more than you think