4ο Digital Government Conference «2016-2021: Reforms, Innovation, Growth»

    Από: Startup Team

13 Δεκεμβρίου, Divani Caravel Hotel (Αίθουσα Μακεδονία)

 

Πέντε μέλη της Κυβέρνησης παρουσιάζουν το σχέδιο για τον ψηφιακό εκμοντερνισμό της δημόσιας διοίκησης, την επόμενη μέρα της διαβούλευσης.

Ο αντίλογος της Αντιπολίτευσης, οι στρατηγικές της ΕΕ, οι προτάσεις της αγοράς.

Στην ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για την «Εθνική Στρατηγική Ψηφιακής Ανάπτυξης» με ορίζοντα το 2021, η διεθνής στρατηγική συνάντηση του 4ο Digital Government Conference προσκαλεί στο βήμα του συνεδρίου πέντε μέλη της Κυβέρνησης, περιλαμβανομένου του Υπουργού Επικρατείας κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ιωάννη Ταφύλλη, δύο μέλη της «σκιώδους» Αντιπολίτευσης, τρεις διεθνείς θεσμικούς ομιλητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ, και έξι εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους της ελληνικής αγοράς.

 

H χρονική στιγμή της συνάντησης τοποθετείται στην κορύφωση του πολιτικού εγχειρήματος από την «Επιτροπή Γιουνκέρ» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της διακυβέρνησης των χωρών-μελών (EU eGovernment Action Plan 2016-2020), αλλά και στην επανεκκίνηση της εθνικής τροχιάς εκμοντερνισμού της δημόσιας διοίκησης, με τη δημιουργία Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για την εθνική ψηφιακή στρατηγική.

Στο συνέδριο αναμένεται να παρουσιαστούν οι προτεραιότητες της εθνικής στρατηγικής από τον ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Ταφύλλη, το χρηματοδοτικό πλαίσιο και οι ευκαιρίες για την αγορά, οι τομεακές εφαρμογές σε επιμέρους πεδία από τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων (Υγεία, Δικαιοσύνη, Παιδεία, κεντρική δημόσια διοίκηση), οι στρατηγικές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για ανοικτή και διαφανή διακυβέρνηση, χωρίς αποκλεισμούς, με μετρήσιμο έργο, καθώς και οι αντιπροτάσεις της Αντιπολίτευσης απο την κα. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου /Νέα Δημοκρατία και κα. Έυη Χριστοφιλοπούλου /ΠΑΣΟΚ. Τις καλές πρακτικές εφαρμογής ψηφιακών πολιτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, της «πρώτης ψηφιακής πόλης», κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Εμπειρογνώμονες και θεσμικοί εκπρόσωποι της αγοράς θα συζητήσουν για την επίδραση της ψηφιακής διακυβέρνησης στη λειτουργία των επιχειρήσεων, στην καινοτομία και στην ανάπτυξη.

Το συνέδριο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Η συμμετοχή των στελεχών του δημόσιου τομέα είναι δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή στο: www.egovforum.gr. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.