Διεθνής διάκριση για Έλληνες φοιτητές

    Από: Startup Team

Πηγή: www.beautifulminds.gr

Έξι Έλληνες φοιτητές κατόρθωσαν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο και είχε θέμα το «Ιδεατό Πανεπιστήμιο». Μέσα από ένα ολιγόλεπτο βίντεο που δημιούργησαν, παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τη δημιουργία ενός τέτοιου ιδρύματος. Ο Φιλώτας Νιάρχος και ο Αλέξανδρος Σταμπέκης, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από το διαγωνισμό καθώς και τις απόψεις τους για το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα.

Πείτε μας για τα μέλη της ομάδας σας;

O Ραχανιώτης Κωνσταντίνος, η Γαβουνέλη Φαίδρα και ο Δουδώνης Παναγιώτης σπουδάζουν στη Νομική. Ο Φιλώτας Νιάρχος φοιτά στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ο Αλέξανδρος Σταμπέκης στο τμήμα Φυσικής, ενώ η Μπίρμπου Ελευθερία στην Οδοντιατρική.

Πώς προέκυψε η ιδεά να συμμετέχετε στο διαγωνισμό;

Αρχικά, μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η θεματική του διαγωνισμού. Παράλληλα, θεωρήσαμε πάρα πολύ ελκυστικό το να συζητήσουμε με άτομα από όλη την Ευρώπη που συμμετείχαν στο συνέδριο, για θέματα όπως είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια και η επαγγελματική αποκατάσταση που αφορούν άμεσα όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές. Κάπως έτσι πήραμε την απόφαση να φτιάξουμε το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο μας έδωσε το πρώτο βραβείο.

Τι περιέχει το βίντεο που φτιάξατε;

Αφορά προτάσεις που θα μπορούσαν να συνθέσουν το «Ιδεατό Πανεπιστήμιο». Προσπαθούμε δηλαδή, να αποτυπώσουμε πως λειτουργεί ένα Πανεπιστήμιο τέτοιου είδους ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Πώς νιώθετε που κερδίσατε το πρώτο βραβείο;

Το βραβείο έχει κυρίως συμβολική αξία. Το πιο σημαντικό που αποκομίσαμε από το διαγωνισμό, ήταν η συμμετοχή. Αποκτήσαμε σημαντικές εμπειρίες, κυρίως μέσα από την επαφή μας με τα παιδιά άλλων χωρών. Βέβαια, όταν έρχεται και το πρώτο βραβείο, τότε νιώθεις κάτι παραπάνω, ένα αίσθημα ικανοποίησης. Όταν κερδίσαμε η χαρά μας ήταν διπλή μιας και η ελληνική επιτροπή αποτελούταν από έξι άτομα σε αντίθεση με τις αντίστοιχες των άλλων χωρών, που ήταν δεκαμελείς.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ