Cookisto: σπιτικό φαγητό για όλους

    Από: Startup Team

Πηγή: www.beautifulminds.gr

Μια νέα διαδικτυακή κοινότητα που προωθεί το καλό σπιτικό φαγητό. Όσοι λοιπόν λατρεύουν τη μαγειρική, γίνονται μέλη του cookisto και προσφέρουν τα πιάτα τους σε όλους εκείνους που αγαπάνε το σπιτικό φαγητό αλλά… δυσκολεύονται να το φτιάξουν οι ίδιοι. Οι ιδρυτές του Cookisto, Μιχάλης Γκόντας, Πέτρος Πιτσίλης και Γιάννης Ασημακόπουλος μιλάνε στους Beautiful Minds.

Πώς και πότε ξεκίνησε το cookisto;

Μιχάλης-Το Cookisto.com προέκυψε αυθόρμητα από την καθημερινότητα μας. Όντας καλοφαγάδες αλλά ως επί των πλείστων κάκιστοι μάγειρες, συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολο είναι για κάποιον που μαγειρεύει, για τον ίδιο ή την οικογένειά του, να αυξήσει τον αριθμό των μερίδων του και να τις μοιραστεί με ανθρώπους που είτε δε γνωρίζουν, είτε δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν, γεγονός που τους οδηγεί σε έξοδα και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Είμαστε σε live έκδοση από τον Σεπτέμβριο του 2012 αλλά η συνολική προσπάθεια πάει πίσω στις αρχές του 2012.

Πόσα μέλη έχει σήμερα;

Πέτρος-Η ανταπόκριση του κόσμου έχει εντυπωσιακή και έχει ξεπεράσει κάθε μας προσδοκία! Σε μόλις 6 μήνες λειτουργίας κοντεύουμε να φθάσουμε τους 10.000 χρήστες, οι οποίοι απ’ό,τι μας λένε το απολαμβάνουν στο έπακρο!

Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας του;

Γιάννης-Το Cookisto είναι μια online κοινότητα για το σπιτικό φαγητό! Συνδέει άτομα που ψάχνουν νόστιμο, σπιτικό φαγητό στην περιοχή τους με άτομα που έχουν μεράκι και ταλέντο για την μαγειρική!

Υπάρχουν κάποιες στάνταρ τιμές που πρέπει να βάλει ο μάγειρας ή είναι απόλυτα ελεύθερος;

Μιχάλης-Η φιλοσοφία του Cookisto σχετικά με την τιμολόγηση κάθε γεύματος είναι αυτή να γίνεται στη τιμή κόστους υλικών. Φυσικά, δεν επιβάλλουμε κάτι καθώς τέτοια ζητήματα αυτορυθμίζονται βάση των κριτικών και του feedback από τους υπόλοιπους χρήστες.

Τι υποχρεώσεις έχουν τα μέλη;

Πέτρος-Καμία. Το Cookisto φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν το σπιτικό φαγητό και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του site όποτε το επιθυμεί.

Εσείς παίρνετε κάποιο ποσοστό από τα πιάτα;

Γιάννης-Όλα τα marketplaces εισπράττουν μια πολύ μικρή προμήθεια για την παροχή υπηρεσιών διασύνδεσης μεταξύ των χρηστών. Στο μέλλον, το Cookisto θα κάνει το ίδιο, μέσω ενός συστήματος online πληρωμής.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ