Τέσσερα χαρακτηριστικά ηγέτη που είναι απαραίτητα στις επιχειρήσεις

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Οφείλετε να κατανοήσετε τους εργαζόμενούς σας.

του Ρέι Κάρβεϊ

Σε πρόσφατη έρευνα γνώμης ζητήσαμε από εκατοντάδες μάνατζερ επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο να μας πουν ποιες θεωρούν ότι είναι οι κρισιμότερες ηγετικές δεξιότητες. Τέσσερις εξ’ αυτών ξεχώρισαν: η επίδειξη ακεραιότητας, η διαχείριση της πολυπλοκότητας, η ενθάρρυνση της συμμετοχής, και η στρατηγική δράση.

Φαίνεται ότι οι ηγέτες που μπορούν να υιοθετήσουν και να ενθαρρύνουν αυτές τις ικανότητες μπορούν να οικοδομήσουν ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, δίνοντας έτσι ώθηση στην απόδοσή τους.

Αλλά σε τι συνίστανται αυτές οι δεξιότητες, και πώς αποκτώνται;

Δράστε στρατηγικά

Αμφισβητήστε ακόμα και τις ίδιες σας τις απόψεις και επιδιώξτε να συγκεντρώσετε πληροφορίες που να αντιτίθενται στην αντίληψή σας. Αναζητήστε άτομα με ποικίλες εμπειρίες για να επανδρώσουν τις ομάδες σας, και βγείτε εκτός γραφείου για να συλλέξετε πολύτιμες νέες οπτικές.

Επιδείξτε ακεραιότητα

Δείξτε ανιδιοτέλεια και αναλάβετε την ευθύνη για όλες τις αποφάσεις σας και τις ενέργειες της ομάδας σας. Διατηρήστε την πόρτα ανοιχτή για σχόλια και παρατηρήσεις, και ορίστε εσείς το καλό παράδειγμα για να το ακολουθήσει η ομάδα σας.

Διαχειριστείτε την πολυπλοκότητα

Παρατηρείστε στενά το περιβάλλον σας για να εντοπίσετε τάσεις και ενδείξεις μιας εν δυνάμει αποδιοργανωτικής αλλαγής. Ενσωματώστε διαδικασίες που θα βοηθήσουν την ομάδα σας να αντιδράσει γρήγορα, και μην ξεχνάτε ότι ακόμα και φαινομενικά ασήμαντες αποφάσεις μπορούν να έχουν πολλαπλάσια επίδραση σε όλη την επιχειρηματική σας δραστηριότητα.

Εμπνεύστε την εμπλοκή των εργαζομένων σας

Δημιουργήστε διασυνδέσεις μεταξύ των αξιών των εργαζομένων σας κι εκείνων του οργανισμού σας. Αντιληφθείτε τους εργαζομένους σας ως άτομα, και βρείτε τρόπους να συνδέσετε τις αξίες και τα ενδιαφέροντά τους με τη δουλειά τους. Γενικά, καλλιεργήστε ένα περιβάλλον εργασίας που να ενσωματώνει τη διαφορετικότητα και την αποδοχή των ιδεών των άλλων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθώς ο κόσμος των επιχειρήσεων εξελίσσεται, θα εξελίσσεται μαζί του και οι ικανότητες εκείνες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία. Όμως, οι ηγέτες εκείνοι που θα μπορέσουν να τελειοποιήσουν αυτές τις τέσσερις ικανότητες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τη σύνθετη πραγματικότητα για να δημιουργήσουν νέες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες.

Πηγή: fortune.com

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com