Μάθημα στη Νάξο για επιχειρηματικότητα και νησιωτικότητα

    Από: Startup Team

Πηγή: www.tovima.gr

Θερινό σχολείο με θέμα «Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία, Νησιωτικότητα και Τοπική Ανάπτυξη» για 30 συμμετέχοντες οργανώνει εφέτος το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των Θερινών Σχολείων του Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-28 Ιουλίου 2013 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ουρσουλινών, γνωστή και ως «Σχολή Καζαντζάκη», στη Χώρα της Νάξου.
Οι συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο θα παρακολουθούν τα απογεύματα διαλέξεις από επιλεγμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές, ενώ τις πρωινές ώρες το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιτόπια άσκηση αλλά και θεωρητικά μαθήματα. Οι τριάντα φοιτητές θα εκπονήσουν ερευνητικές εργασίες και επιτόπιες έρευνες πεδίου, γεγονός που θα εμπλουτίζει τις θεωρητικές γνώσεις των διαλέξεων και θα συμβάλλει στην καλύτερη εμπέδωσή τους.
Ενδεικτικά οι συμμετέχοντες φοιτητές θα εργαστούν σε ομάδες, ώστε να εκπονήσουν μια επιτόπια έρευνα σε κατηγορίες όπως οι ακόλουθες:
  • Αγροτική Ανάπτυξη και Εξέλιξη
  • Τουριστική Ανάπτυξη στον χώρο του Αιγαίου
  • Ορυκτός Πλούτος και Ανάπτυξη στο Αιγαίο
  • Ευρωπαϊκή Ένωση και Νησιωτική Πολιτική
  • Οικιστικό Δίκτυο και Μεταφορές στο Αιγαίο
  • Οικονομική Ανάπτυξη του Αιγαίου μέσα από τη «Δια Βίου Μάθηση»
Παράλληλα με τις διαλέξεις, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με σειρά εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, τις οποίες διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος-Παιδείας-Πρόνοιας και Αλληλεγγύης της Νάξου.