Έτσι θα γίνετε πιο παραγωγικοί το 2017!

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Αρχίστε να θέτετε προτεραιότητες…από τώρα.

Τώρα που το 2016 φτάνει στο τέλος του, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά απ’ τη σωστή αφετηρία. Όλες οι ιδέες, τα πρότζεκτ και οι πρωτοβουλίες που αναβάλλατε μέχρι τώρα μπορούν να αρχίσουν να υλοποιούνται, όσο απασχολημένη κι αν νομίζετε ότι είστε.

Ιδού πέντε απλά tips για να βελτιστοποιήσετε το ημερήσιο πρόγραμμά σας:

Ξεκίνα την ημέρα σου δύο ώρες νωρίτερα

Όσο ωραίο κι αν είναι να χουζουρεύεις το πρωί, αυτό ίσως «σκοτώνει» τα πρωινά σου. Ο Ματ Μέιμπερι, υπεύθυνος στρατηγικής απόδοσης, λέει ότι πρέπει να βάζεις το ξυπνητήρι να χτυπάει τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξη της εργασίας σου. «Έχετε καθημερινές υποχρεώσεις και η επαρκής προετοιμασία γι’ αυτές από πριν θα σας βοηθήσει να δώσετε τον τόνο σε ολόκληρη την ημέρα» λέει.

Διατήρησε τα email σου σύντομα

Σε κανέναν δεν αρέσει να στέλνει τεράστια και σύνθετα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και σε κανέναν επίσης δεν αρέσει να λαμβάνει τέτοια email. Φρόντισε οι απαντήσεις σου να είναι σύντομες και περιεκτικές. Ιδανικά, όπως λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Squarespace, Άντονι Κασαλένα, τα email σας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις δύο προτάσεις. «Αν ένα μήνυμα απαιτεί μια μεγαλύτερη απάντηση, προτιμώ να έχω μια συζήτηση πρόσωπο-με-πρόσωπο ή τηλεφωνικά» καταλήγει.

Όρισε στρατηγικά τις συναντήσεις σου

Αν πρόκειται να επισκεφθείς μια άλλη πόλη για μια επιχειρηματική συνάντηση, χρησιμοποίησε τον χρόνο σου όσο πιο έξυπνα μπορείς. Ας πούμε, εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για να συναντήσεις πιθανούς νέους πελάτες και να επεκτείνεις τις επιχειρηματικές σου διασυνδέσεις. Διάλεξε μια τοποθεσία, και κανόνισε συναντήσεις τη μία μετά την άλλη. «Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος» λέει ο Ρόμπερτ Χέρζαβεκ, επικεφαλής του Herjavec Group. «Λειτουργήστε στρατηγικά ως προς το τι πρέπει να επιτύχετε και πώς θα βελτιστοποιήσετε τον χρόνο των μετακινήσεών σας».

Οργάνωσε τις σκέψεις σου σε ένα και μόνο email

Κάποιες φορές, ένα σαφές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από μια σειρά μεμονωμένων συναντήσεων. Κάθε εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος προϊόντων της Airbnb, Τζο Ζάντεχ, στέλνει ένα email στην ομάδα του περιγράφοντας τα πρότζεκτ πάνω στα οποία εστιάζει στη δουλειά και τι τον εμπνέει εκτός δουλειάς. «Αυτό με αναγκάζει όχι μόνο να ορίσω προτεραιότητες, αλλά και να οργανώσω καλύτερα τις σκέψεις μου» λέει ο ίδιος.

Πάψε να διαβάζεις και ξεκίνα να πράττεις

Πόσο χρόνο σου πήρε να διαβάσεις αυτό το άρθρο; Ο Άνταμ Γκραντ πιστεύει ότι θα μπορούσες να είχες χρησιμοποιήσει τον χρόνο σου για να μάθεις μια νέα δεξιότητα. «Προσπαθήστε να μάθετε κάτι – να δακτυλογραφείτε ταχύτερα ή να χρησιμοποιείτε λογισμικό αναγνώρισης φωνής. Και πάψτε να χάνετε τον χρόνο σας διαβάζοντας συμβουλές αύξησης της παραγωγικότητας» λέει ο Γκραντ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Wharton School του University of Pennsylvania.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com