Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Google AdWords

    Από: Startup Team
πηγή: developgreece.com

Το να κατακτήσετε κάθε λεπτομέρεια του Google AdWords είναι πραγματικά δύσκολη υπόθεση. Με τόσες μετρήσεις που προσφέρει, το να υπολογίσετε αν κάνετε κάτι σωστά ή λάθος ακούγεται πολύ πιο εύκολο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Για να ρίξουμε λίγο φως στην υπόθεση και να λύσουμε τις απορίες που πιθανόν να κυκλοφορούν, ολοκληρώσαμε μία έρευνα πάνω στα εργαλεία του Google Adwords.  Συγκεκριμένα,  συγκεντρώσαμε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις search και display καμπάνιες και καταγράψαμε τα βασικά εργαλεία των clickthrough rate (CTR), cost-per-click (CPC), conversion rate και cost-per-action (CPA).

Οι πληροφορίες που συλλέξαμε έχουν ως στόχο να ενημερώσουν τις AdWords στρατηγικές σας και να βελτιώσουν την συνολική απόδοση των ads σας. Ακολουθώντας τα χρήσιμα σημεία που υπογραμμίσαμε στην έρευνά μας, πιστεύουμε πως θα βελτιώσετε τη δική σας διάδραση με το Google AdWords.

Search vs. Display Ads: Ποια είναι η διαφορά;

Πριν μπούμε στα βαθιά με τις μετρήσεις, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς μετράμε στο Google AdWords. Οι πιο συνήθεις τύποι διαφημίσεων που μπορείτε να ελέγξετε μέσω του Google AdWords είναι οι search και display ads. Αν και οι δύο συμπεριλαμβάνονται στο AdWords, έχουν τελείως διαφορετική χρησιμότητα και λειτουργία.

Οι Search ads είναι αυτές που εμφανίζονται,  όταν ένας πιθανός πελάτης αναζητά ένα προϊόν σας (ή ένα σχετικό αντικείμενο) στη Google. Σίγουρα θα τις έχετε συναντήσει στην κορυφή των αποτελεσμάτων μιας μηχανής αναζήτησης.

Οι Display ads εμφανίζονται σε ένα website, όταν κάνετε browsing. Τυπικά, βρίσκονται είτε στην κορυφή είτε στο πλάι της σελίδας και συνήθως τραβούν την προσοχή συνοδευόμενες από μία εικόνα.

Τα εργαλεία του Google AdWords

Αφού ξεκαθαρίσαμε τους βασικούς τύπους μιας Adwords διαφήμισης, μπορούμε να παρουσιάσουμε αναλυτικά τα εργαλεία του Google AdWords επισημαίνοντας τη χρησιμότητά τους.

Clickthrough Rate (CTR)

Μέσα από το Clickthrough Rate (CTR) μπορείτε να ελέγξετε πόσοι από αυτούς που είδαν τη διαφήμισή σας έκαναν κλικ πάνω σε αυτήν. Το CTR σας επιτρέπει να αξιολογήσετε την απόδοση των γραφικών, του στησίματος και των keywords μιας διαφήμισης που έχετε δημιουργήσει. Ο μέσος όρος του CTR των επιχειρήσεων για μία search ad είναι 1.91% και 0.35% για μία display ad.

Να θυμάστε πως όσο σχετικότερα είναι τα keywords με την επιχείρησή σας τόσο πιο πιθανόν είναι οι χρήστες να κλικάρουν τη διαφήμισή σας και τελικά να σας αναζητήσουν. Το 54% των ενδιαφερόμενων δηλώνουν πως προτιμούν τις σχετικές διαφημίσεις σε σχέση με αυτές που έχουν άσχετο περιεχόμενο.

Cost-per-Click (CPC)

Το CPC είναι το κόστος ανά κλικ που πραγματοποιείται στις διαφημίσεις σας. Το μέγιστο CPC είναι το μέγιστο ποσό με το οποίο θα χρεώνεστε τυπικά για ένα κλικ, ωστόσο συχνά θα χρεώνεστε λιγότερο και ορισμένες φορές αρκετά λιγότερο. Το τελικό ποσό με το οποίο χρεώνεστε για ένα κλικ λέγεται πραγματικό CPC. Ο μέσος όρος του CPC των επιχειρήσεων για μία search ad είναι 2.08€ και 0.52€ για μία display ad.

Extra tip: Μην επικεντρώνεστε τόσο στο μικρότερο και στο μεγαλύτερο CPC. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το conversion rate των διαφημίσεών σας. Αν μια διαφήμιση δεν αποδίδει τόσο όσο θα θέλατε, διακόψτε την προώθησή της.

Conversion Rate (CVR)

Το Conversion rate μετρά το ποσοστό των επιθυμητών ενεργειών, τις οποίες εκτελεί ένας επισκέπτης πάνω στη σελίδα σας. Για παράδειγμα, σε ένα online κατάστημα conversion είναι η ολοκλήρωση της αγοράς. Αν παρατηρείτε μεγάλο traffic από τις διαφημίσεις, αλλά χαμηλό conversion rate, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε το content ή την προώθηση της  διαφήμισή σας.

Τυπικά, ο μέσος όρος του CRV των επιχειρήσεων για μία search ad είναι 2.70% και 0.89% για μία display ad.

Extra tip: Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε το CVR, προσπαθήστε να διαχειριστείτε τα αρνητικά keywords. Τα αρνητικά keywords μπορούν να σας φανούν χρήσιμα, ώστε οι διαφημίσεις σας να μην εμφανίζονται σε κάποιον που αναζητά μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση. Για παράδειγμα, αν δεν θέλετε να προσελκύσετε άτομα που αναζητούν «δωρεάν εργαλεία και πηγές», θα πρέπει να ορίσετε τη λέξη «δωρεάν» ως αρνητική.

Cost-per-Action (CPA)

Το CostperAction (γνωστό και σαν Costperacquisition) αναφέρεται στο ποσό που πληρώνετε κάθε φορά που συμβαίνει μία συγκεκριμένη ενέργεια όπως μια αγορά, μια εγγραφή ή μια υποβολή αίτησης. O μέσος όρος του CPA των επιχειρήσεων για μία search ad είναι 53.08€ και 54.49€ για μία display ad.

Extra tip: Θέλετε να ελαχιστοποιήσετε το CPA σας; Ξεκινήστε αξιοποιώντας το Quality Score. Υπολογίζεται ότι υπάρχει μεγάλη συσχέτιση μεταξύ των υψηλών Quality Scores και των χαμηλών CPAsκαι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Το Google AdWords είναι ένας πολύ σημαντικός οδηγός, καθώς προσφέρει εργαλεία που μπορούν να ελέγξουν κάθε λεπτομέρεια στην προώθηση μιας διαφήμισης. Στη Develop Greece αξιοποιούμε τα GoogleAdWords εργαλεία, με στόχο να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν αποδοτικότερες διαφημίσεις.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
developgreece.com