Πώς θα κερδίσετε τις εντυπώσεις σε μία συνέντευξη μέσω Skype

    Από: Startup Team

Πηγή: ec.europa.eu/eures

Παρόλο που οι παραδοσιακές συνεντεύξεις διά ζώσης εξακολουθούν να αποτελούν τον κανόνα, είναι γεγονός ότι οι συνεντεύξεις μέσω βιντεοκλήσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διαδικασία επιλογής προσωπικού. Εάν επιθυμείτε να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας, οφείλετε να εξοικειωθείτε με αυτή τη διαδικασία. Μπορεί να νιώθετε άνετα μιλώντας με την οικογένεια και τους φίλους σας μέσω Skype, ωστόσο η συνέντευξη μέσω βιντεοκλήσης ενδέχεται να αποδειχθεί περισσότερο απαιτητική από όσο φαντάζεσθε.

Οι συνεντεύξεις μέσω βιντεοκλήσης είναι πλέον γεγονός. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να μάθετε πώς να χαλαρώνετε και να μη νιώθετε άβολα όταν αντικρίζετε τον εαυτό σας στην οθόνη.

Πριν από τη συνέντευξη θα πρέπει να κάνετε μια δοκιμή. Καλέστε ένα φίλο σας στο Skype για να εξασκηθείτε. Με αυτό τον τρόπο θα σας δοθεί η ευκαιρία να βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός λειτουργεί σωστά και παράλληλα θα εξοικειωθείτε με την εικόνα σας στην οθόνη. Ελέγξτε τον φωτισμό, λάβετε υπόψη το φόντο και ελαχιστοποιήστε το παράθυρο στο οποίο απεικονίζεστε για να μην αποσπάται η προσοχή σας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Καθώς πολλές μεγάλες επιχειρήσεις επεκτείνονται στο εξωτερικό, η επιλογή διεξαγωγής συνεντεύξεων μέσω βιντεοκλήσης αποδεικνύεται ολοένα πιο πρακτική και οικονομική τόσο για την ίδια την επιχείρηση όσο και για τον υποψήφιο. Πέρα από τη συνέντευξη μέσω Skype, ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον τα λεγόμενα «ερωτηματολόγια σε μορφή βίντεο». Αποστέλλουν δηλαδή στον υποψήφιο ορισμένες ερωτήσεις και στη συνέχεια του ζητούν να μαγνητοσκοπήσει τις απαντήσεις του. Οι τυποποιημένες συνεντεύξεις μέσω βίντεο διευκολύνουν σημαντικά τους εργοδότες, καθώς τους παρέχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις μαγνητοσκοπημένες απαντήσεις όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν και παράλληλα να σχηματίζουν ολοκληρωμένη άποψη για τον υποψήφιο.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ