Περισσότερα από 6 δις smartphones στην παγκόσμια αγορά, το 2020

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της αγοράς των συσκευών και θα υπερασπιστεί τη θέση του τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια. Ήδη, μάλιστα, έχει εκτοπίσει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αποσπώντας τη θέση της πιο δημοφιλούς “έξυπνης” συσκευής. Ο λόγος για τα smartphones, ο συνολικός αριθμός των οποίων αναμένεται να υπερβεί τα 6 δις σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020, από περίπου 4 δις συσκευές το 2016. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη της IHS Markit, τα έσοδα από τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones το 2020 τοποθετούνται στα επίπεδα των $355 δις.

Από τα ίδια στοιχεία της IHS Markit προκύπτει ότι, ήδη, σήμερα smartphones και tablets αντιπροσωπεύουν, κατά μέσο όρο, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 60% της συνολικής αγοράς των συνδεδεμένων συσκευών, από μόλις 17% που ήταν το μερίδιο τους το 2008. Μάλιστα, σε κάποιες αγορές, όπως αυτές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, οι δυο κατηγορίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του συνόλου των συνδεδεμένων συσκευών.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της εταιρείας, οι “έξυπνες” φορητές συσκευές, όπως τα smartphones και τα tablets, αποτελούν την κινητήρια δύναμη του κλάδου, καθώς πάνω τους οικοδομείται, πλέον, ένα συνολικό οικοσύστημα υπηρεσιών, ικανών να μετασχηματίσουν την οικονομία και την κοινωνία. Ήδη, όπως σχολιάζουν οι ίδιοι, οι συγκεκριμένες φορητές συσκευές θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής, αλλά και της προσωπικής ζωής των καταναλωτών.

Δομικές αλλαγές στις πληρωμές

Η συνεχής διεύρυνση της εγκατεστημένης ζώνης των smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο τροφοδοτείται και τροφοδοτεί με τη σειρά της αλλαγές σε καθημερινές υπηρεσίες και λειτουργίες, όπως αυτές που σχετίζονται με τις πληρωμές και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στα τέλη του 2016, σύμφωνα με την IHS Markit, υπήρχαν περισσότεροι από 120 εκατ. “mobile money accounts” μόνο στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο τομέας των mobile πληρωμών και του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω φορητών συσκευών είναι κομβικός για την καινοτομία στον κλάδο των smartphones και θα κρίνει σε ένα μεγάλο βαθμό τη μελλοντική του ανάπτυξη. Ειδικά, στις αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη τα smartphones αποτελούν συσκευή-“κλειδί” για τις οικονομικές συναλλαγές.

Αντίθετα, στις “ώριμες” οικονομίες του κόσμου, τα ψηφιακά πορτοφόλια ανταγωνίζονται τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. “Το 2017 οι κορυφαίοι παίκτες της αγοράς θα εστιάσουν στην ενσωμάτωση υπηρεσιών, όπως οι πληρωμές μέσω φορητών συσκευών και το ηλεκτρονικό εμπόριο, στις πλατφόρμες και τα οικοσυστήματα τεχνολογίας που παρέχουν”, σημειώνουν οι αναλυτές της εταιρείας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr