Παπαστράτος: Νέα μεγάλη επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, με 400 θέσεις εργασίας

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

To εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο μετατρέπεται σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το ΙQOS.

Την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ από την Philip Morris International, για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Παπαστρατος, θυγατρική της Philip Morris International.

Η επένδυση αυτή δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας και έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η νέα επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης.

Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

Επένδυση σταθμός για την ελληνική οικονομία

Συνολικά 1,1 δισ άνθρωποι προσπαθούν να απαλλαγούν από τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου και όπως αναφέρθηκε το ΙQOS χρησιμοποιείται από 1,4 εκατ. καπνιστές. O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, ανέφερε ότι με 85 χρόνια ιστορίας η δέσμευση της εταιρείας είναι να προχωράει μπροστά και να κάνει το χρέος της στα δύσκολα.

Ο κ. Χαρπαντίδης ανέφερε ακόμα ότι η Παπαστράτος πάει κόντρα στο ρεύμα και φέρνει την Ελλάδα στο κέντρο των διεθνών εξελίξεων.

Από το 2003 η Phillip Moris έχει επενδύσει πάνω από 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγή των ράβδων καπνού αναμένεται να ξεκινήσει σε 10 μήνες από σήμερα. Συνολικά αναμένεται να παράγονται 20 δισ. ράβδοι καπνού και θα πραγματοποιηθούν  εξαγωγές σε 30 χώρες στον κόσμο.

Από τη νέα επένδυση αναμένεται να δημιουργηθεί αλυσίδα καινοτομίας με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία, την πρωτογενή παραγωγή και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com