Συμφωνία Ευρωπαϊκού Ταµείου Επενδύσεων & Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

    Από: Startup Team

Πηγή: www.coopbank.com.cy

To Ευρωπαϊκό Ταµείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα υπέγραψαν σήµερα συµφωνία δανείου ύψους 8 εκ. ευρώ µε στόχο τη στήριξη των πολύ µικρών επιχειρήσεων στην Κύπρο.

Αυτή η συµφωνία δανείου θα επιτρέψει στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα µέσω του δικτύου των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυµάτων να ενισχύσει την πρόσβαση των πολύ µικρών επιχειρήσεων στη χρηµατοδότηση, περιλαµβανοµένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αγροτικές περιοχέςαλλά και στις πιο αποµακρυσµένες γεωγραφικά περιοχές της Κύπρου.

Η συµφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισµού Μικροχρηµατοδοτήσεων“Progress”, ο οποίος χρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή ΤράπεζαΕπενδύσεων και η διαχείριση του οποίου ανελήφθη από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Επενδύσεων.

Σχολιάζοντας τη συµφωνία ο Γενικός ∆ιευθυντής του ΕΤΕ, κ. Richard Pelly ανέφερε τα εξής: «Είµαστε ικανοποιηµένοι που υπογράφουµε την πρώτη µας συµφωνία δανείου στην Κύπρο στοπλαίσιο του προγράµµατος µικροχρηµατοδοτήσεων Progress µε τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα. Είµαι πεπεισµένος ότι αυτή η καινοτόµος χρηµατοδότηση θα ωφελήσει τις πολύ µικρές επιχειρήσειςτης Κύπρου συµβάλλοντας στην οικονοµική ανάπτυξη και στη δηµιουργία θέσεων εργασίας στηνΚύπρο».

Διαβάστε περισσότερα εδώ