Οι απαντήσεις που θα σου δώσουν δουλειά σε Apple, Facebook και Google

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Θέλεις μια δουλειά στη Google; Κάθε χρόνο τρία εκατομμύρια άνθρωποι που ευελπιστούν να δουλέψουν στη Google υποβάλλουν αίτηση για εργασία στον γίγαντα της τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, από το 2014, το ποσοστό αποδοχής των αιτήσεων στη Google είναι μόλις 0,2%, καθιστώντας την επιχείρηση πιο επιλεκτική κι από τα πανεπιστήμια της Ivy League.

Η Google είναι μία από τους πιο απαιτητικούς εργοδότες σήμερα, ειδικά για τους πτυχιούχους πανεπιστημίων που ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις σπουδές τους. Σύμφωνα με έρευνα της Universum Global, οι σπουδαστές όλων των κλάδων σπουδών ονειρεύονται να απασχοληθούν στη Google, καθώς και στην Apple, τη Facebook, τη Space X και τη Walt Disney.

Αλλά για να περάσεις το κατώφλι αυτών των εταιριών, θα πρέπει πρώτα να απαντήσετε σε ερωτήματα “brainteaser” για τα οποία είναι πασίγνωστες αυτές οι συνεντεύξεις.

Apple: Εάν είστε σε μια βάρκα με μία μεγάλη πέτρα και ρίξετε την πέτρα στη λίμνη, τι θα συμβεί στη στάθμη του νερού;

Αν νομίζεις ότι κάθε ερώτηση στη συνέντευξη έχει σωστή και λανθασμένη απάντηση, σκέψου ξανά. Η πραγματική απάντηση δεν είναι το πιο σημαντικό για αυτόν που θέτει την ερώτηση. «Έχει να κάνει με το ποιος είσαι, όχι απλά με το να απαντάς σε μια ερώτηση με πέντε σωστές προτάσεις», λέει η Maggie Mistal, σύμβουλος αλλαγής καριέρας.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com