Διαδικτυακές business με χαμηλό κόστος

    Από: Startup Team

Πηγή: www.euro2day.gr

Είναι μόλις 20 χρονών, φοιτητής ακόμη, και φανατικός υποστηρικτής των νέων τεχνολογιών και της επιχειρηματικότητας. Ο Mike Δαμκαλίδης έχει δημιουργήσει 2 ιστοτόπους – έναν εμπορικό, το MyBanana.com, και έναν ταξιδιωτικού χαρακτήρα το ΤhePlac.es.- με κόστος επένδυσης ελάχιστο, αλλά υψηλή απόδοση και κυρίως προοπτικές.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, υποστηρίζει ότι οι νέες τεχνολογίες είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Παρουσιάζει το δικό του παράδειγμα και την εμπειρία του, και δηλώνει πως η κρίση τον κινητοποίησε να κάνει ηλεκτρονικές business. Εκτιμά πως οι νέοι έχουν πλεονέκτημα γιατί «δεν έχουν τίποτα να χάσουν» και ελπίζει να επιστρέψει στη χώρα για να συνεχίσει να επιχειρεί και να δημιουργεί.

Έχεις αναπτύξει 2 sites με τελείως διαφορετικό περιεχόμενο. Πώς κατέληξες σε αυτές τις δύο κατηγορίες;

Κατ’ αρχάς ασχολήθηκα με τις νέες τεχνολογίες γιατί από μικρός είχα πάθος με τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα gadgets και θεωρούσα πάντα συγκλονιστικό το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν και να γεμίσουν με τον τρόπο τους τις ζωές όλων μας.
To MyBanana είναι το πρώτο site που ξεκίνησα και είναι καθαρά το πάθος και το hobby μου. Πάντα είχα μία αδυναμία για προϊόντα Apple, gadgets και accessories και σκέφτηκα πως αν αυτό το έκανα επάγγελμα ίσως να μην χρειαζόταν να «δουλέψω» ποτέ ξανά στη ζωή μου! Το ThePlac.es το ξεκίνησα με κάποιους φίλους και συνεργάτες λίγο αργότερα και έχει να κάνει με την ανακάλυψη κρυμμένων «θησαυρών», εστιατορίων, ξενοδοχείων, μαγαζιών, καφέ, club, σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Περιέγραψε το σκεπτικό για τη δημιουργία των δύο sites. Σε ποιους απευθύνεται το καθένα;

Η ιδέα του MyBanana ήταν αρχικά να καλύψει όλες τις ανάγκες χρηστών όσον αφορά Apple accessories. Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα πως αυτό δεν ήταν εφικτό σε τόσο αρχικό στάδιο και με περιορισμένο budget, οπότε εστίασα πιο συγκεκριμένα, μόνο στα ιδιαίτερα αξεσουάρ, extra-ordinary όπως μου αρέσει να τα ονομάζω! Accessories που ούτε και οι πιο φανατικοί χρήστες Apple δεν γνωρίζουν, με κλασικό παράδειγμα την αδιάβροχη θήκη μας για iPhone-hit του περασμένου καλοκαιριού.

To ThePlac.es, από την άλλη, απευθύνεται σε όλους τους jetsetters εκεί έξω, σε εκείνους που ψάχνουν καινούρια spots καθημερινά, που ταξιδεύουν συχνά και δεν φοβούνται να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τον πιο tailored και ταυτόχρονα παγκόσμιο ταξιδιωτικό οδηγό και να προωθήσουμε την ανακάλυψη και αναζήτηση των πιο cool σημείων στον κόσμο.

Το mybanana είναι ένα εμπορικό site. Ποιο είναι το πλεονέκτημά του έναντι άλλων e-shops;

Νούμερο 1 είναι τα προϊόντα μας. Ό,τι προσφέρουμε είναι μοναδικό με όλη τη σημασία της λέξης, αφού είτε τα προϊόντα μας δεν βρίσκονται αλλού, είτε και γι’ αυτά που υπάρχουν δίνουμε το καλύτερο customer experience σε όλους τους πελάτες μας. Κάθε παραγγελία συνοδεύεται από ένα προσωπικό χειρόγραφο γραμματάκι με ευχαριστίες και έξτρα tips για το προϊόν. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι για ερωτήσεις, 24/7, και οι παραδόσεις γίνονται σε μόλις 1 εργάσιμη ημέρα για όλη την Ελλάδα! Το ρεκόρ μας μέχρι στιγμής είναι παράδοση παραγγελίας σε 1 ώρα και 55 λεπτά – καταλαβαίνετε πως ο πελάτης κατενθουσιάστηκε και μοιράστηκε την ιστορία του με όλους στο δίκτυο.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ