Γιατί η καριέρα σου είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένας αγώνας σπριντ

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Έχεις ήδη ένα τρελό πρόγραμμα και σκέφτεσαι να προσθέσεις ακόμα μία ημιαπασχόληση. Απ’ τη μια σε πιάνει άγχος για το πώς θα τα προλάβεις όλα και απ’ την άλλη έχεις ανάγκη τα λεφτά και πρέπει να το κάνεις. Όμως, το να κάνεις δυο και τρεις δουλειές κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Χρειάζεται θέληση, ενέργεια, καλή οργάνωση και διαχείριση χρόνου και πάνω απ’ όλα υπομονή.

Αρετές που έχουν δηλαδή οι περισσότεροι αθλητές αντοχής. Αυτά λοιπόν είναι τα μαθήματα που έχουν να σου δώσουν για να τρέξεις κι εσύ όσο καλύτερα μπορείς σε έναν από τους μαραθώνιους της ζωής που λέγεται καριέρα.

Δεν διαχειρίζονται απλά τον χρόνο, τον ελέγχουν

Έχοντας τόσο λίγο χρόνο στη διάθεσή τους οι αθλητές αντοχής σχεδιάζουν κάθε στιγμή της ημέρας τους. Ετοιμάζουν την τσάντα γυμναστηρίου, το φαγητό και όλα όσα θα χρειαστούν απ’ το προηγούμενο βράδυ, θα τσεκάρουν την πρόγνωση καιρού για να ξέρουν τι τους περιμένει το επόμενο πρωί και μπορεί ακόμη και να κοιμηθούν με τα ρούχα προπόνησης για να γλιτώσουν χρόνο.

Έπειτα από μήνες προπόνησης οι αθλητές δεν θα ρισκάρουν τη μέρα του αγώνα να φάνε για πρωινό κάτι καινούργιο και να μην ξέρουν αν θα το χωνέψουν. Δεν θα φορέσουν κάποιο καινούργιο σορτς και θα κρατήσουν την ψυχική τους ενέργεια για την κρίσιμη ημέρα.

Η αφοσίωσή τους σε ένα αυστηρό πρόγραμμα ταιριάζει ιδανικά και σε ένα χώρο εργασίας. Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να σταματήσεις στις 9 το πρωί να τσεκάρεις τα e-mails σου και να συνειδητοποιήσεις ότι έφτασε η ώρα του μεσημεριανού;

Προβλέπουν τις αναποδιές

Ακόμη και τα πιο καλοσχεδιασμένα προγράμματα μπορούν να παρεκκλίνουν την τελευταία στιγμή. Έχοντας πλήρη έλεγχο του χρόνου πριν απ’ τον μεγάλο αγώνα οι αθλητές αντοχής θα προβλέψουν κάθε πιθανή καταστροφή. Τι θα κάνουν αν έχει υπερβολική ζέστη, αν χαλάσει το ποδήλατο ή αν βρεθούν εκτός δρόμου. Προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια. Έχουν plan b.

Γιατί όπως το θέτει και ο προπονητής στο τρίαθλο Matt Fitzgerald απογοητευόμαστε λιγότερο από αναποδιές όταν δεν μας αιφνιδιάζουν. Οπότε προσέγγισε τα πιο απαιτητικά project στη δουλειά με μια παρόμοια λογική. Άπαξ και έχεις σκεφτεί όλα τα πιθανά σενάρια και έχεις επεξεργαστεί κάποιες εναλλακτικές θα απαντήσεις καλύτερα και πιο λογικά σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Ξέρουν τι τους κρατάει πίσω

Είναι γεγονός πως πολλές φορές υποσκάπτουμε την παραγωγικότητά μας αποφεύγοντας κάποιες συγκεκριμένες και δυσάρεστες καταστάσεις στη δουλειά. Κάτι τέτοιο μπορεί να πηγάζει απ’ την πεποίθηση ότι δεν είσαι αρκετά καλός ή ότι δεν αξίζεις την επιτυχία. Γι’ αυτό και ο μαραθωνοδρόμος Travis Macy συμβουλεύει μέσα απ’ το βιβλίο του “The Ultra Mindset”, να προτάσσουμε πάντα τη θετική πλευρά και να αφήνουμε στην άκρη τα όποια αρνητικά συναισθήματα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com