Τι έχει να σου διδάξει για το χρήμα ένας οικονομολόγος σε παγκόσμιους κολοσσούς

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Λένε ότι το χρήμα δεν αγοράζει την ευτυχία. Μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί και άδικο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χρήματα είναι το μέσο για να κάνεις πολλά πράγματα. Γι’ αυτό και από μικροί μαθαίνουμε πώς να το υπολογίζουμε και να εκτιμάμε αυτά που έχουμε και ακόμη περισσότερο όταν πια τα βγάζουμε οι ίδιοι με τη δουλειά μας.

Μέσα στο παιχνίδι είναι όλα. Μπορεί να βγάλεις πολλά, μπορεί να μείνεις στον άσσο ή μπορεί πάντα να παλεύεις και με το ζόρι να τα βγάζεις πέρα.

Και αν δεν έχεις πάρει τα διδάγματά σου από μερικούς απ’ τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στον κόσμο για το πώς να κάνεις και εσύ μια μεγάλη περιουσία, μπορείς να έχεις κατά νου μερικά απλά πράγματα που αποτελούν κανόνα στην οικονομία. Τα εξής έξι που έχει να μοιραστεί μαζί σου ο Zack Friedman, ιδρυτής του Make Lemonade, ενός site με οικονομικές συμβουλές, που πέρασε 15 χρόνια απ’ τη ζωή του δουλεύοντας σε εταιρείες όπως η Blackstone και η Morgan Stanley.

Απρόοπτα πάντα συμβαίνουν

Οι εκπλήξεις και μερικά απρόσμενα γεγονότα στα οικονομικά πάντα θα επηρεάζουν την κατάστασή σου. Συμβαίνουν σε όλους, οπότε να είσαι προετοιμασμένος πάντα (και) για τα χειρότερα. Μια μεγάλη συμφωνία που μπορεί να σου φέρει λεφτά ίσως χαλάσει την τελευταία στιγμή, η επένδυση που θεωρούσες σίγουρη έπεσε έξω ή το σπίτι που έχεις βάλει στο μάτι (λέμε τώρα…) έχει περισσότερη ζήτηση από όσο υπολόγιζες . Το πώς θα αντιδράσεις σε τέτοια απρόοπτα μπορεί να αποβεί μια απ’ τις πιο κερδοφόρες κινήσεις της ζωής σου. Κάνε ασφάλεια, θωράκισε τις επενδύσεις σου και έχε πάντα ένα Plan B.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com