Γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνεις επίδειξη ισχύος

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Λένε ότι για να σε πάρουν στα σοβαρά θα πρέπει να δείχνεις δύναμη, όχι μόνο με τα λόγια αλλά και με τη στάση του σώματος. Η επίδειξη ισχύος είναι κάτι που κάνουν όχι μόνο ηγέτες του κόσμου αλλά και πολλοί άνθρωποι στον εργασιακό τους χώρο, θέλοντας να επιβληθούν και να γίνουν σεβαστοί με κάθε τρόπο.

Αν, λοιπόν, κάνεις κι εσύ επίδειξη ισχύος, η επιστήμη έχει ένα καλό λόγο για να το σταματήσεις – και για να κερδίζεις τους άλλους χωρίς αντιπάθειες. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Hertfordshire, μια φυσιολογική στάση του σώματος είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έδειξαν σε 106 ενήλικες φωτογραφίες αντρών και γυναικών με διάφορα ρούχα και στάσεις σώματος, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν ως προς την αυτοπεποίθηση, τον επαγγελματισμό και τη φιλικότητα που εκπέμπουν καθώς και την πιθανότητα να είναι υψηλά αμειβόμενοι.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι υιοθετούν ισχυρές πόζες θεωρούνται πιο ικανοί συγκριτικά με όσους έχουν πιο αδύναμη στάση, αλλά ότι εκείνοι που αξιολογούνται ως πιο επαρκείς είναι εκείνοι που κρατούν ουδέτερη στάση.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com