Αυτά που πρέπει να αφήσεις πίσω σου, στον δρόμο για την επιτυχία

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Ποιος δεν θέλει να είναι επιτυχημένος σε ότι καταπιάνεται; Ποιος δεν θέλει να είναι καλός και απαραίτητος στον τομέα του; Όσο σκληρά όμως κι αν προσπαθήσεις για να μάθεις κάτι ή ακόμη και τον καλύτερο μέντορα να έχεις δίπλα σου μερικές φορές αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Και για να καταφέρεις να είσαι σωστός σε ότι κι αν ασχολείσαι υπάρχουν κάποιες συνήθειες και συμπεριφορές που μπορεί να σε κρατάνε πίσω.

Θα τις δεις παρακάτω, κι αν τις αναγνωρίσεις στον εαυτό σου προσπάθησε να τις αφαιρέσεις από τον τρόπο ζωής σου.

Ιδού:

Οι άσχημες προσωπικές συνήθειες

Όλοι έχουν από κάποιες. Πολλές σχετίζονται με το φαγητό. Όμως ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία. Είτε βλέπεις πολλές ώρες τηλεόραση είτε δεν γυμνάζεσαι καθόλου ή δεν κοιμάσαι αρκετά τα βράδια, όλες αυτές οι συνήθειες ρίχνουν την παραγωγικότητά σου. Και αν δεν είσαι παραγωγικός μην περιμένεις να γίνεις επιτυχημένος.

Τα κάνεις όλα μόνος σου

Όσο έξυπνος και προκομμένος κι αν είσαι, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Αυτό είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που μπλοκάρουν την επιτυχία. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σημασία μιας ομάδας και ξέρουν τι είδους άτομα πρέπει να τους περιβάλλουν ώστε να προχωρούν συνεχώς μπροστά.

Οι δικαιολογίες

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν τα ρίχνουν ποτέ στην οικονομική τους κατάσταση, στην αδυναμία ή σε αποτυχίες του παρελθόντος. Καθιστούν τους εαυτούς τους αξιόπιστους και αντί να προβάλλουν δικαιολογίες συγκεντρώνονται σε αυτό που κάνουν ή στο τι μπορούν να κάνουν για να γίνουν ακόμη πιο επιτυχημένοι.

Αυτά που σε παρασύρουν

Σίγουρα όλοι θέλουμε να φτάσουμε πιο γρήγορα στον στόχο μας αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσο σύντομα θα κάνεις λεφτά αλλά με την ικανότητα να μην παρασύρεσαι από νέες ιδέες, τάσεις και μόδες και να σκύβεις το κεφάλι στη δουλειά. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα έχουν καταφέρει γιατί ξέρουν πώς να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη εικόνα.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Μία στο τόσο δεν υπάρχει πρόβλημα να το ρίχνεις σε κάποιες πιο ένοχες απολαύσεις (βλ. ποτό, κάπνισμα, junk food κτλ). Το θέμα είναι να μην τις χρησιμοποιείς ως μέσο για να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Μπορεί να σου παρέχουν κάποια ικανοποίηση αλλά είναι πρόσκαιρη. Και οι επιτυχημένοι άνθρωποι κοιτάζουν πάντα πιο μακροπρόθεσμα. Ίσως πιουν ένα – δυο ποτά στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας αλλά δεν θα κατεβάσουν ένα μπουκάλι για να λύσουν κάποιο πρόβλημα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com