Επαγγελματικά κόλπα για να είσαι πάντα κύριος στη δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Αμφιβάλλεις ότι ο εργασιακός σου χώρος είναι ένα από τα πιο ζόρικα και δύσκολα περιβάλλοντα στα οποία θα κληθείς να επιβιώσεις στην ενήλικη ζωή σου; Μία αρένα, στην οποία σε ρίχνουν με βίαια και σου ζητούν να παλέψεις με νύχια και με δόντια για να γλιτώσεις το τομάρι σου; Μάλλον όχι. Άλλωστε, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται κάθε μέρα που χτυπάς την κάρτα σου στην είσοδο.

Το να είσαι λοιπόν κύριος και σωστός επαγγελματίας εντός δουλειάς -φυσικά και εκτός, τουλάχιστον για το πρώτο- αποτελεί ίσως το κλειδί για να κάνεις λίγο πιο εύκολη και ανώδυνη την επιβίωσή σου στον εργασιακό στίβο. Όπως επίσης και να χτίσεις γερά θεμέλια για την επιτυχημένη εξέλιξη και ανέλιξή σου.

Εδώ θα βρεις εννέα επαγγελματικά κόλπα δια στόματος του personal branding expert Nathaniel Cassidy που θα σε «ανεβάσουν» level στα μάτια του αφεντικού σου. Εννοείται και των συναδέλφων σου.

Η σωστή, αντρική χειραψία

Επαγγελματικά κόλπα για να είσαι πάντα κύριος στη δουλειά

Στην Ελλάδα μπορεί να συνηθίζουμε ακόμα και στις επαγγελματικές μας συναναστροφές να χρησιμοποιούμε το σταυρωτό φιλί, ωστόσο πιο δόκιμη είναι η χειραψία. Το να δώσουμε τα χέρια με κάποιον είτε πρόκειται για την πρώτη γνωριμία, είτε για την επισφράγιση μιας επαγγελματικής συμφωνίας.

«Η τέλεια χειραψία προϋποθέτει να πιάσεις το χέρι του ανθρώπου που στέκεται απέναντί σου σφιχτά (χωρίς να τον πονέσεις), τοποθετώντας το ανάμεσα στον αντίχειρα και στον δείκτη του χεριού σου. Κούνα την παλάμη σου δύο φορές πάνω – κάτω και άστο. Μην κάνεις το λάθος και τραβήξεις τον άλλο προς το μέρος σου», επισημαίνει ο Cassidy.

Ο συντονισμός είναι το κλειδί

«Η αλήθεια είναι ότι όλοι θέλουμε να ανήκουμε σε μία ομάδα που συντονίζεται και συγχρονίζεται σωστά, στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του παζλ της καλής συνεργασίας. Για το λόγο αυτό λοιπόν, φρόντισε η εμφάνισή σου να εναρμονίζεται με το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι, καθώς και με την εικόνα των συναδέλφων σου. Για παράδειγμα, αν έχεις να παραστείς σε ένα επαγγελματικό meeting, ένα outfit που να ταιριάζει χρωματικά -όχι, απαραίτητα να είναι ίδιο χρώμα, αλλά συμπληρωματικό (τσέκαρε εδώ) και υφολογικά με εκείνο των υπολοίπων δίνει την αίσθηση ότι η ομάδα λειτουργεί ρολόι».

Προσοχή στο φαγητό

Κακά τα ψέματα, οι Έλληνες αγαπάμε το τάπερ. Κανείς δεν θα σου προτείνει λοιπόν να «κόψεις» την αγαπημένη συνήθειά σου μαχαίρι. Ούτε καν ο Cassidy. Θα σε συμβουλεύσει όμως να αποφεύγεις τα φαγητά που έχουν έντονη μυρωδιά -μπρόκολο, κουνουπίδι, ψάρι- και να προτιμάς πιάτα «άοσμα» ή με μυρωδιά που ανοίγει την όρεξη και καταναλώνονται εύκολα.

Αν πάλι είσαι σε κάποιο εταιρικό meeting ή event, καλό θα ήταν να μην «τσιμπάς» τα καναπεδάκια με το ίδιο χέρι που κάνεις χειραψία.

… Αλλά και στο ποτό

Επαγγελματικά κόλπα για να είσαι πάντα κύριος στη δουλειά

«Αν είσαι σε ένα εταιρικό event σε μπαρ, κέρασε τα πρώτα ποτά στους συναδέλφους σου. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τη γενναιόδωρη αυτή κίνησή σου, ακόμα κι αν δεν θυμούνται την επόμενη ημέρα τίποτα άλλο», τονίζει ο Cassidy και συνεχίζει: «Αν πάλι θέλεις να έχεις τον έλεγχο και φοβάσαι μήπως ξεφύγεις, παρήγγειλε ένα ανθρακούχο νερό με μία φέτα λεμόνι. Κανείς δεν θα καταλάβει τι πίνεις. Όλοι θα νομίζουν ότι είσαι λάτρης του τζιν με τόνικ».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com