Όλα όσα θα κάνεις μικρός για να πετύχεις μεγαλώνοντας

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Τα χρόνια από την ηλικία των 20 έως αυτή των 30 είναι ενδεχομένως από τις καλύτερες περιόδους στη ζωή ενός άντρα και σίγουρα η πιο διασκεδαστική. Είναι η καταλληλότερη για απολαυστικές στιγμές και εμπειρίες, χωρίς ουσιαστικά σοβαρές υποχρεώσεις και μια καλή ευκαιρία να πειραματιστείς πάνω σε πολλά πράγματα. Δεν είναι πολλοί όμως εκείνοι που κατά τη διάρκεια αυτών των ετών κάνουν ουσιαστικές κινήσεις που αποσκοπούν σε μελλοντική απόσβεση. Ορίστε λοιπόν κάποια πράγματα που αν λάβεις σοβαρά υπόψιν στα 20, θα ωφεληθείς μετά τα 30.

Βλέπε τη γενικότερη εικόνα

Ενώ είναι σημαντικό να ζεις στο τώρα, δεν θα ήταν όμως άσχημο να ρίχνεις και κάποιες ματιές στο μετά. Προσπάθησε να οραματιστείς τον εαυτό σου σε 5, 10 ή περισσότερα χρόνια, και σύμφωνα με αυτή την εικόνα, προσπάθησε να θέσεις κάποιους στόχους. Δε χρειάζεται να είναι εντελώς ακριβείς, αλλά περισσότερο να σου δώσουν μια κατεύθυνση.

Δημιούργησε ένα όραμα για τον εαυτό σου

Σκέψου τον εαυτό σου στο μέλλον. Πώς θα μοιάζεις, με τι θα ασχολείσαι, τι τύπος θα έχεις γίνει. Επικεντρώσου σε ποια γνωρίσματα, ικανότητες και χαρακτηριστικά μπορείς να βελτιωθείς. Και κυρίως ποια από όλα αυτά χρειάζεται να κρατήσεις.

Mη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Η σύγκριση με κάποιον άλλο, όσο επιτυχημένος και αν είναι αυτός, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Κι αυτό γιατί πράγματα που λειτούργησαν για άλλους, μπορεί να μην δουλέψουν ακριβώς έτσι και για σένα. Διαφορετικές συνθήκες, λιγότερη τύχη, κακό timing και δεν έχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι όμως, δίνεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να χαράξει το δικό του μονοπάτι και να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

Aφιέρωσε χρόνο και ενέργεια εκεί που πρέπει

Ο χρόνος και η ενέργειά σου δεν είναι ατελείωτα, γι αυτό φρόντισε να μην τα χαραμίζεις. Είτε σε μια κακή σχέση, είτε σε κάποιο project που δεν πιστεύεις, είτε ακόμη και στο να χαζολογάς στα social media. Ξεφορτώσου εκείνες τις συνήθειες που σε κρατούν πίσω και συγκεντρώσου σε αυτά που θα σε ωφελήσουν προσωπικά και επαγγελματικά.

Εστίασε σε ότι έχει πραγματική σημασία

Ζεις σε μια εποχή όπου οι περισπασμοί είναι εκατοντάδες, πράγμα που σημαίνεις πως μπορεί πιο εύκολα να μην μείνεις προσηλωμένος σε αυτά που πραγματικά θέλεις. Εστίασε την προσοχή σου σε όσα πιστεύεις πως έχουν σημασία ή/και σε εκείνα που σου δίνουν ευχαρίστηση.

Κάνε μερικά βήματα μακριά από τους στόχους σου αν χρειάζεται

Όταν είσαι 22 ετών έχεις ενέργεια, φιλοδοξία και δυνατότητα να κάνεις οτιδήποτε έχεις στο μυαλό σου. Είναι όμως και μια καλή ηλικιακά περίοδος για να καταλάβεις τι πραγματικά είναι καλό για σένα. Δεν είναι κακό όμως να δοκιμάσεις πράγματα όπως διαφορετικές δουλειές, να κάνεις ταξίδια και γενικότερα να εξερευνήσεις τους ορίζοντές σου.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com