Τα λάθη που κάνεις και σαμποτάρεις τη δουλειά σου

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που έθεσες καινούργιους στόχους γι’ αυτή τη χρονιά (ναι, επιτέλους ασκείσαι περισσότερο), αλλά είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις αποδιοργανωθεί; Αν μέσα σε αυτούς ήταν και κάποιοι που σχετίζονταν με την επαγγελματική σου ζωή, τότε είναι μία καλή ευκαιρία να δεις αν όντως δεν κάνεις 5 κοινά λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε όλοι στη δουλειά.

Αφήνεις τα email να κατακλύσουν τη ζωή σου

Προκαθόρισε πόσο συχνά θα ελέγχεις τα εισερχόμενά σου – ας πούμε, κάθε 30 λεπτά – και μείνε πιστός σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μπορείς να κάνεις κάποια εξαίρεση αν περιμένεις κάτι επείγον, αλλά το διαρκές άνοιγμα του Gmail σε εμποδίζει πραγματικά να εστιάσεις σε οτιδήποτε άλλο.

Γράφεις ανεπαρκή email

Υπάρχει λάθος τρόπος για να γράψεις ένα mail; Στη μαμά σου, όχι. Στους συναδέλφους όμως, ναι. Κανείς δεν θέλει να διαβάσει ένα μακροσκελές email για να βρει τα σημαντικά μέρη. Βεβαιώσου, λοιπόν ότι όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σαφή και συνοπτικά και τονίζεις τα σημαντικά σημεία.

Μπερδεύεις τα «επείγοντα» με τα «σημαντικά»

Έχεις περάσει ποτέ μία μέρα στο γραφείο που ένιωθες ότι δεν σταμάτησες λεπτό, αλλά στις 6 το απόγευμα αισθανόσουν σαν να μην έγινε τίποτα; Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του «επείγοντος» και του «σημαντικού» και της βάσης ενός συστήματος λήψης αποφάσεων που έγινε γνωστό από τον Eisenhower. Η εκμάθηση της διαφοράς θα σε βοηθήσει να δώσεις προτεραιότητα στη λίστα υποχρεώσεων και να πετύχεις περισσότερα.

Δες τα υπόλοιπα λάθη στο missbloom.gr.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com