Μήπως το bitcoin είναι τελικά «φούσκα»;

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Το τελευταίο διάστημα, γίνεται λόγος για την άνοδο του bitcoin. Η τιμή του bitcoin πρόσφατα γνώρισε άλμα της τάξεως του 14%.

Φαίνεται ότι το κινεζικό χρήμα βρίσκει τον δρόμο του εκτός Κίνας (παρά τα capital controls) και βρίσκει καταφύγιο στο bitcoin (μεταξύ άλλων assets παγκοσμίως). Εάν είστε κάτοχοι bitcoin, έχετε το νου σας. Η τελευταία φορά που η τιμή του bitcoin γνώρισε ανάλογο ράλι, ήταν το 2013. Χρειάστηκαν περίπου 11 ημέρες για να τριπλασιάσει τα κέρδη του και σχεδόν 18 ημέρες για να τα παραδώσει. Αυτήν τη φορά, χρειάστηκαν δύο μήνες για να τα τριπλασιάσει.

Για όποιον αναζητά κάποιο προειδοποιητικό σημάδι για τον λόγο που η άνοδος του bitcoin μπορεί να μην κρατήσει, αρκεί να δει το κλίμα που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές. Η ατμόσφαιρα δεν είναι τέτοια, ώστε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Οι μεταβολές του χρυσού είναι οριακές. Τα επιτόκια βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. Οι μετοχές επιδίδονται επιμόνως σε ράλι. Το κλίμα στα εμπορεύματα είναι υποτονικό, με εξαίρεση το πετρέλαιο – που υποχώρησε και πάλι κάτω από τα 50 δολάρια, στον απόηχο της είδησης ότι ο ΟΠΕΚ συμφώνησε στην επέκταση των περικοπών παραγωγής έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους (που πρόκειται για αισιόδοξη εξέλιξη, αν και το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά).

Όταν τα μηνύματα είναι μπερδεμένα, τα επίπεδα βεβαιότητας πέφτουν και τα επίπεδα ρευστοποίησης ανεβαίνουν. Και ίσως υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό.

Η συνέχεια του κειμένου στο capital.gr.

 

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com