Τα λάθη που νομίζεις ότι δεν έκανες στη συνέντευξη για δουλειά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Και κλείνεις την πόρτα του γραφείου που μόλις έκανες συνέντευξη και προσπαθείς να σκεφτείς αν τα πήγες όντως τόσο καλά που δεν το πιστεύεις ότι τελικά τα κατάφερες και ανυπομονείς να χτυπήσει το τηλέφωνο και να σου πουν ότι προσλαμβάνεσαι. Και οι μέρες περνούν και το τηλέφωνο δε χτυπάει.

Τι μπορεί να πήγε στραβά;

Είναι πολλές οι φορές που σε τέτοιες συνεντεύξεις κάνουμε λάθη που δεν τα συνειδητοποιούμε και αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά. Λάθη όπως τα τρία που θα δεις παρακάτω και καλό θα ήταν να αποφύγεις την επόμενη φορά.

Δεν κατάλαβες τον πραγματικό λόγο της τελικής συνέντευξης

Έχοντας περάσει από τα γραφεία διαφόρων στελεχών της εταιρείας που θες διακαώς να εργαστείς, ήρθε η ώρα να συναντήσεις για την τελική συνέντευξη τον μεγάλο αρχηγό, τον ηγέτη, αυτόν που θα σου πει πήγαινε στο λογιστήριο να υπογράψεις σύμβαση. Αυτόν που θα κρίνει αν κάνεις για τη δουλειά ή όχι. Σε αυτό το στάδιο πολλοί υποψήφιοι νομίζουν ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μείνουν σταθεροί στην πρώτη παρουσίαση του εαυτού τους, κάτι που είναι λάθος. Πρέπει να έχεις υπόψιν ότι τα κριτήρια που σε αξιολογούν αλλάζουν όσο προχωράει η διαδικασία. Έτσι, ενώ, στην πρώτη συνέντευξη ένας manager μπορεί να τσεκάρει μόνο τα τυπικά σου προσόντα, στην τελευταία μετράνε άλλα πράγματα, που έχουν να κάνουν πιο πολύ με την προσωπικότητα. Έτσι, αν σε καλέσουν δεύτερη και τρίτη φορά για συνέντευξη πρέπει να δώσεις προσοχή στον τρόπο που ερμηνεύεις τις ερωτήσεις που σου κάνουν. Και οι απαντήσεις που θα δίνεις δεν πρέπει να είναι καρμπόν με αυτά που είπες στις συνεντεύξεις που προηγήθηκαν. Έχει κατά νου ότι τα ηγετικά προσόντα και η επικοινωνία συνήθως είναι πιο σημαντικοί παράγοντες στην τελική φάση μιας συνέντευξης.

Άργησες να επικοινωνήσεις ή ακούστηκες πολύ χλιαρός

Η συνέντευξη πήγε τόσο καλά που ο manager άφησε να εννοηθεί πως πολύ σύντομα θα είχες νέα του για μια προσφορά. Φεύγεις λοιπόν και περιμένεις πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο. Δεν χτυπάει όμως ποτέ και μένεις με την απορία του τι πήγε λάθος. Ίσως παρερμήνευσες. Απ’ την άλλη έπρεπε να στείλεις ένα ευχαριστήριο email μετά τη συνέντευξη για να τονίσεις το ενδιαφέρον σου. Έτσι, αν μείνεις με τα χέρια σταυρωμένα ή απλά αργήσεις πολύ να επικοινωνήσεις μαζί τους ίσως θεωρήσουν χλιαρό το ενδιαφέρον σου και τελικά σου φάει τη θέση κάποιος πιο δραστήριος.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com