Οι μύθοι για το χρήμα που πρέπει να αγνοήσεις στον δρόμο για τα πλούτη

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Ποιος δεν έχει μιλήσει για τα χρήματα; Ποιον δεν απασχολούν;

Τα ρητά άπειρα. «Τα λεφτά πάνε στα λεφτά», «όταν το χρήμα προηγείται, όλες οι πόρτες ανοίγουν», «όπου φτωχός κι η μοίρα του» είναι μερικά από αυτά που μόνο αισιόδοξα δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις ειδικά αν ζεις στην Ελλάδα και κάθε λίγο και λιγάκι ξεκινάς και πάλι από το μηδέν.

Και ενώ η ζωή, όμως, έχει αποδείξει ότι δεν υπόκειται απαραίτητα σε κανόνες και πως κάθε άνθρωπος π̶ε̶ρ̶ι̶μ̶έ̶ν̶ε̶ι̶ ̶τ̶η̶ ̶λ̶ύ̶σ̶η̶ ̶α̶π̶ό̶ ̶τ̶ο̶ ̶Τ̶ζ̶ό̶κ̶ε̶ρ̶ μπορεί να καταφέρει αυτό που για άλλους φαντάζει ασύλληπτο. Διάσημοι και αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι άλλωστε όπως οWarren Buffett ή ο Mark Zuckerberg είναι ακριβώς η απόδειξη του όταν υπάρχει όραμα και στόχος όλα μπορούν να γίνουν.

Γι’ αυτό κι αν έχεις βαλθεί να αποκτήσεις λεφτά (κι εννοούμε πολλά) πρέπει να αγνοήσεις κάποιους διαδεδομένους μύθους γύρω απ’ το χρήμα. Τους εξής επτά, που θα δεις στις γραμμές που ακολουθούν.

Θέλει λεφτά για να κάνεις λεφτά

Ο Scott Trench, αντιπρόεδρος του BiggerPockets, σημειώνει ότι η ρήση «χρειάζεται λεφτά για να κάνεις λεφτά», είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα ψέματα που πιστεύουν οι άνθρωποι, αντί να αναρωτιούνται τι έκαναν οι πλούσιοι προτού αποκτήσουν χρήματα. Σύμφωνα με τον Trench το κλειδί για να γίνει κάποιος πλούσιος είναι να ξοδεύει λιγότερα απ’ όσα βγάζει και να επενδύει τη διαφορά. Το πρόβλημα, ωστόσο, αναφέρει, είναι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν πως οι πλούσιοι απλά επενδύουν σε κάτι. Δεν κάνουν όμως αυτό. Ερευνούν προσεκτικά πού αξίζει να επενδύσουν και ελέγχουν συνεχώς πώς πάει η εκάστοτε επένδυση. Οι περισσότεροι πλούσιοι έχουν πολλαπλές επενδύσεις και είναι ενεργοί σε αυτές».

Τα λεφτά δεν φυτρώνουν σε δέντρα

Σίγουρα με την κυριολεκτική ερμηνεία αυτό ισχύει, μιλώντας όμως μεταφορικά κάποιοι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι φυτρώνουν με την έννοια ότι τα δέντρα είναι ιδέες. «Μπορεί να μην φυτρώνουν σε δέντρα αλλά υπάρχουν κάποιες αρχές για να δημιουργήσεις» σχολιάζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Steve Siebold,τονίζοντας ότι είναι λάθος να πιστεύουν οι άνθρωποι πως τα χρήματα είναι κάτι που δύσκολα μπορείς να κερδίσεις.

Το χρήμα είναι η ρίζα του κακού

Όπως σημειώνει ο Ed Brancheau, CEO της Goozleology, από μικρός άκουγε συνέχεια τη φράση «το χρήμα είναι η ρίζα για όλα τα κακά», μόνο που κανείς δεν του έλεγε σωστά τη φράση της Βίβλου, ότι δηλαδή «η αγάπη για το χρήμα είναι η ρίζα του κακού». «Ήταν περίεργο αλλά μόλις το συνειδητοποίησα μου έφυγε ένα βάρος, που δεν ήξερα ότι κουβαλούσα τόσο καιρό πάνω μου».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com