Επιχειρηματικές συμβουλές από 10 καθάρματα της TV και του σινεμά

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Όταν μαθαίνεις στον κινηματογράφο όσα δεν θα μάθεις ούτε στο London School of Economics.

Διοίκηση επιχειρήσεων, στρατηγικός σχεδιασμός, διαχείριση αποθεματικών, sales management, περικοπές, κεφαλαιοποίηση… O κόσμος των big business είναι περίπλοκος, ανταγωνιστικός και ανελέητος. Ένας αδηφάγος γίγαντας που ουκ ολίγες φορές τρώει τα παιδιά του. Τα καλά παιδιά του, ειδικότερα. Τα κακά παιδιά, αντίθετα, επιβιώνουν. Ενίοτε μεγαλουργούν κιόλας. Οι συμβουλές καριέρας που ακολουθούν είναι βγαλμένες απ’ τη σκοτεινή πλευρά των επιχειρήσεων, αλλά φιλοδοξούν να σε βοηθήσουν να κατακτήσεις τον κόσμο. The world is yours, άλλωστε…

10 – House of Cards

Επιχειρηματικές συμβουλές από 10 καθάρματα της TV και του σινεμά

Ο δάσκαλος: Francis Underwood

Το μάθημα: «Μερικές φορές ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις τον σεβασμό των ανωτέρων σου, είναι να τους αψηφήσεις».

Το δίδαγμα: Προκειμένου να αποδείξεις τις ικανότητές σου, επιτρέπεται (μπορεί και να επιβάλλεται) που και που να παρακάμπτεις τις εντολές του προϊσταμένου σου.

Το επιχειρηματικό πλάνο: Οι αμφιβολίες του διευθυντή, manager, CEO, θα πρέπει να θεωρηθούν ως ένα αναγκαίο κακό στη προσπάθεια σου για να ξεχωρίσεις. Χρησιμοποίησε αυτούς τους περιορισμούς για να εστιάσεις τις προσπάθειες σου και όχι να αποπροσανατολιστείς από τον στόχο.

9 – Breaking Bad

Επιχειρηματικές συμβουλές από 10 καθάρματα της TV και του σινεμά

Ο δάσκαλος: Walter White

Το μάθημα: «Με ρώτησες αν είμαι στο εμπόριο της μεθαμφεταμίνης ή αν βγάζω απλά χρήματα. Τίποτε από τα δύο. Είμαι στην κορυφή».

Το δίδαγμα: Μη συγκρίνεις τις δραστηριότητές σου με εκείνες μιας μικρής επιχείρησης. Στην πραγματικότητα βρίσκεσαι ήδη σε μια μεγάλη επιχείρηση.

Το επιχειρηματικό πλάνο: Ο White συνειδητοποιεί την ανάγκη να αναβαθμιστεί μια οργάνωση έτσι ώστε ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί πλήρως τη θέση της στην αγορά.

8 – Ο Σκοτεινός Ιππότης

Επιχειρηματικές συμβουλές από 10 καθάρματα της TV και του σινεμά

Ο δάσκαλος: The Joker

Το μάθημα: «Ρίξε στο τραπέζι λίγη αναρχία. Αναστάτωσε την υπάρχουσα τάξη και θα τη δεις να μετατρέπεται σε χάος. Και ξέρεις ποιο είναι το καλό με το χάος; Είναι δίκαιο».

Το δίδαγμα: Με το να σκέφτεσαι έξω από το καθιερωμένο πλαίσιο, η εταιρία σου μπορεί να «ταρακουνήσει» το επιχειρηματικό κατεστημένο.

Το επιχειρηματικό πλάνο: Το κλειδί στη καινοτομία είναι να φέρνεις τα πράγματα…τούμπα. Η φράση «το χάος είναι δίκαιο» σημαίνει ότι η αμφισβήτηση της καθεστηκυίας τάξης μπορεί να δώσει σε σένα πρόσβαση στο κατεστημένο.

7 – Peaky Blinders

Επιχειρηματικές συμβουλές από 10 καθάρματα της TV και του σινεμά

Ο δάσκαλος: Thomas Shelby

Το μάθημα: «Όλοι είμαστε πόρνες. Απλά πουλάμε διαφορετικά κομμάτια του εαυτού μας».

Το δίδαγμα: Όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Πρέπει απλώς να είσαι σε θέση να παράγεις αυτό που βρίσκεται σε ζήτηση.

Το επιχειρηματικό πλάνο: Η επιτυχία βασίζεται σε δύο παράγοντες: A) στο να έχεις την ικανότητα να αξιοποιείς τα κενά που βρίσκονται στην αγορά και να τα συμπληρώνεις με τα προϊόντα σου β) να δίνεις έμφαση στο στοιχείο που θα κάνει την επιχείρηση ή το προϊόν σου να ξεχωρίσει.

6 – Game of Thrones

Επιχειρηματικές συμβουλές από 10 καθάρματα της TV και του σινεμά

Η δασκάλα: Cersei Lannister

Το μάθημα: «Όποιος δεν είναι ”εμείς” είναι εχθρός μας».

Το δίδαγμα: Ή είσαι μαζί μας ή είσαι εναντίον μας.

Το επιχειρηματικό πλάνο: Η επιτυχία φέρνει πάντα ανταγωνισμό. Ένας αληθινός επιχειρηματίας θα τον εκμεταλλευτεί για να οδηγήσει την επιχείρηση του ένα σκαλί ψηλότερα, χωρίς να επιτρέψει να δημιουργηθούν εσωτερικά προβλήματα.

The Wire

Επιχειρηματικές συμβουλές από 10 καθάρματα της TV και του σινεμά

Ο δάσκαλος: Omar Little

Το μάθημα: «Πώς περιμένεις να περάσεις τη νύχτα με τους ”λύκους”, όταν το πρωί παίζεις με τα ”κουτάβια”»;

Το δίδαγμα: Αν θέλεις να σε πάρει στα σοβαρά η αγορά, πρέπει να προκαλέσεις τα «μεγάλα κεφάλια» της.

Το επιχειρηματικό πλάνο: Αν συναγωνίζεσαι μόνο με τους ισοδύναμους σου, η ανάπτυξη σου θα είναι περιορισμένη. Το να ανεβάζεις τον πήχη, προσφέρει πάντα μεγαλύτερες ευκαιρίες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com