John Calamos: Το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα είναι σημαντικό

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Θετικές εντυπώσεις για τους επενδυτές αφήνει η πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Calamos Investements.

Θέλουμε να γίνουμε καταλύτης για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ο ιδρυτής, πρόεδρος και επικεφαλής διεθνών επενδύσεων της Calamos Investements, John Calamos, μιλώντας στο συνέδριο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Capital Link που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με γοργό ρυθμό για να καταστεί περισσότερο ελκυστική για τους ξένους επενδυτές πρόσθεσε ο

ιδρυτής και πρόεδρος της Calamos Investments και ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει μικρά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ανέφερε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι σημαντικό καθώς υπάρχουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά τη δεδομένη στιγμή και πρόσθεσε ότι αν βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα μπορούν να έρθουν και άλλοι επενδυτές.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος της Calamos, Τζον Κουδούνης ανέφερε ότι υπάρχει πρόοδος σε ότι αφορά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας και εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία είναι πολύ κοντά στην ανάκαμψή της.

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε και ο Ματ Φέρφιλντ διευθύνων σύμβουλος της Exin Partners.

To κλίμα έχει αλλάξει και είναι θετικό. Η Ελλάδα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ξένων επενδυτών, είπε από την πλευρά του ο Παύλος Κανελλόπουλος της AIG Greece επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα προβληματισμός και επιφυλακτικότητα. Η Ελλάδα πρέπει να προβάλει περισσότερο ότι είναι ένα ασφαλές λιμάνι. Αυτό επιζητούν και οι επενδυτές, είπε χαρακτηριστικά.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com