Πόσοι θα γίνουν εκατομμυριούχοι μέχρι να αρχίσει να πέφτει το Bitcoin

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Τελευταία το Bitcoin έχει απογειωθεί, κάνοντας πολλούς επενδυτές εκατομμυριούχους -επενδυτές που έριξαν χρήματα στο ψηφιακό νόμισμα όταν διαπραγματευόταν σε τιμή που αντιστοιχούσε μόνο σε ένα μικρό τμήμα της σημερινής. Και θα χαρίσει πολλά περισσότερα εκατομμύρια, καθώς θα μπορούσε να φτάσει σε νέα υψηλά προτού επιστρέψει στη γη.

Υπάρχουν κάποιοι καλοί λόγοι για να συμβεί αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει το περιβάλλον των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, το οποίο καθιστά το Bitcoin ελκυστική πρόταση για “carry trade”.

Έπειτα υπάρχει η ολοένα αυξανόμενη δυσπιστία απέναντι στα εθνικά νομίσματα, μετά από μια σειρά κυβερνητικών πολιτικών που ώθησαν περισσότερους επενδυτές στο Bitcoin.

Μία από αυτές τις πολιτικές είναι η διοχέτευση νέους χρέους σε παλαιό χρέος μέσω της έκδοσης νέων κρατικών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Η Ιαπωνία, για παράδειγμα, πουλά κρατικούς τίτλους με σχεδόν μηδενική απόδοση, αν και το χρέος της αντιστοιχεί στο 250% του ΑΕΠ. Τα κρατικά ομόλογα της Κίνας έχουν κάποια απόδοση, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιο είναι το ανεπίσημο χρέος της.

Δεν θα προτιμούσατε να κρατάτε Bitcoins αντί για χρέος που αποτιμάται σε γεν ή γουάν; Προφανώς ορισμένοι επενδυτές το προτιμούν.

Μια άλλη πολιτική είναι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων στις αναδυόμενες αγορές να απαλλαγούν από τα παλαιά χαρτονομίσματα, όπως συνέβη στην Ινδία και τη Βενεζουέλα πριν από μερικούς μήνες -μια κίνηση που συνέπεσε με την αρχή του πρόσφατου ράλι του Bitcoin.

Διάβασε τη συνέχεια στο Forbes στο Capital.gr.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com