Συνέδριο για την ήπια καινοτομία στη Μεσόγειο

    Από: Startup Team

Πηγή: www.ethnos.gr

Με χειροπιαστά αποτελέσματα στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου συνεργασίας που θα προωθεί την «ήπια καινοτομία» στη Μεσόγειο για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας κι επιχειρηματικότητας ολοκληρώνεται το έργο “HiddenInnovation”.

Ήδη διαμορφώθηκε μια μεγάλη «συμμαχία» φορέων κι επιχειρήσεων, στην οποία ηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου με εταίρους από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος MEDκαι συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

Ένα έργο προάγγελος για τη νέα περίοδο

Το έργο αποτελεί εκτός των άλλων και προάγγελο για τη συμμετοχή της Ηπείρου σε νέες πρωτοβουλίες τη νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020).

Η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε με μεθοδικό σχεδιασμό το μήνυμα της αναγκαιότητας χρήσης μεθόδων ήπιας καινοτομίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Τη νέα Προγραμματική Περίοδο οι επιχειρήσεις της Ηπείρου με μεγαλύτερη πλέον γνώση εμπειρία και προετοιμασία θα είναι πρωταγωνίστριες στην υιοθέτηση αντίστοιχων πρωτοβουλιών και έργων και θα επωφεληθούν από τη δικτύωσή τους με άλλες επιχειρήσεις των χωρών της Μεσογείου.

Η ήπια καινοτομία στις μέρες μας είναι προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ευημερία.

Οι μικρομεσαίες μονάδες στην Ήπειρο μπορούν τα επόμενα χρόνια να προχωρήσουν χωρίς επενδύσεις υψηλού κόστους, σε δομικές, λειτουργικές και οργανωτικές αλλαγές, με υιοθέτηση καινοτόμων δράσεων και να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Με νέες ιδέες και εργαλεία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αναπτυχθούν και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Φινάλε με συνέδριο

Το πρόγραμμα HiddenInnovation ολοκληρώνεται με ένα σημαντικό συνέδριο με θέμα:”Προωθώντας την ήπια καινοτομία στην περιοχή MED για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη”.

Το συνέδριο οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου2013 και ώρα 9:30 – 17:30 στο ξενοδοχείο GrandSerai.

Οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους, να ακούσουν παραδείγματα από άλλες χώρες της Μεσογείου,να διαπιστώσουν αδυναμίες αλλά και να εντοπίσουν ευκαιρίες ενδυνάμωσής τους στον επιχειρηματικό στίβο.

Με το Συνέδριο κλείνει ο κύκλοςτων ενημερωτικών εκδηλώσεων, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου και έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες να ανταλλάξουν τις απόψεις τους για την εφαρμογή της ήπιας καινοτομίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα και στον τουρισμό, δύο κλάδους με μεγάλη δυναμική στην Ήπειρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ