Το βιογραφικό σας είναι άχρηστο χωρίς αυτά τα τρία πράγματα

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Τρεις συμβουλές για να κερδίσετε την προσοχή.

του Γκάρι Μάιλς*

Ένα από τα δυσκολότερα καθήκοντα για κάθε επιχειρηματία είναι η πρόσληψη της σωστής ομάδας ώστε να αντισταθμίζονται σωστά τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες. Ο πρώτος κανόνας της ζωής στον κόσμο των startup είναι ότι αν κινηθείτε μόνος σας, είστε καταδικασμένος να αποτύχετε. Το γεγονός αυτό καθιστά τη συνέντευξη εξαιρετικά κρίσιμη όταν προσλαμβάνετε νέα ταλέντα.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια νέα ευκαιρία σε startup, ιδού τρεις συμβουλές για να κερδίσετε την προσοχή:

Δείξτε αντοχή, αλλά κι ότι δεν φοβάστε την αποτυχία

Οι επιχειρηματίες από τη φύση τους είναι επίμονοι και θα ακολουθήσουν μια ιδέα πολύ καιρό ενώ άλλοι θα τα είχαν παρατήσει. Ωστόσο, η επιμονή μπορεί να είναι τόσο δύναμη όσο και αδυναμία – πρέπει να αποδείξετε ότι δεν θα τυφλωθείτε από την πεποίθηση ότι αυτό που προσφέρετε είναι σώνει και καλά στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου η ιδέα σας δεν λειτουργεί, πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να την παραμερίσει. Ένας καλός ηγέτης που δημιουργεί ένα περιβάλλον καινοτομίας δεν θα το δει αυτό ως αδυναμία, οπότε μην ντραπείτε να παραθέσετε τα βασικά παραδείγματα στο βιογραφικό σας σημείωμα. Απλά φροντίστε να συνδέσετε τις αποτυχημένες προσπάθειες με τα διδάγματα που μάθατε κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρόσωπο-με-πρόσωπο.

Η γρήγορη αποτυχία και το άλμα στην επόμενη μεγάλη ιδέα είναι μια αρετή, και είναι πολύ καλύτερη από την εμμονή με κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγάλες ζημιές. Μου αρέσει, επίσης, να βλέπω ότι οι δυνητικοί υποψήφιοι έχουν την ευελιξία να αναπτύσσουν μια ιδέα και να στρέφονται αλλού, σε σχέση με το πού ξεκίνησαν αρχικά.

Δείξτε ότι είστε παίκτης ομάδας

Σε ένα περιβάλλον startup, όλα σχετίζονται με την ομάδα και την ικανότητα να εργάζεστε σε ένα ρευστό, λιγότερο ιεραρχικό περιβάλλον που ενθαρρύνει και διασφαλίζει τη συνεργασία. Το να είσαι παίκτης ομάδας είναι το κλειδί. Δείξτε ότι είστε διατεθειμένος να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ταλαντούχους ανθρώπους, να εμπιστευτείτε τους άλλους, και να μην φοβηθείτε τις αντικρουόμενες ιδέες. Δεν θα πετύχετε χωρίς θετική ηγεσία και θετική στάση. Μπορείτε να παρουσιάσετε αυτή την ευελιξία στο βιογραφικό σας, σημειώνοντας ότι έχετε εργαστεί σε διαφορετικούς τύπους εργασιακών περιβαλλόντων.

Δείξτε ότι μπορείτε να μεγεθύνετε την επιχείρηση με άνεση

Για να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον μου, πρέπει να δω ότι ένας υποψήφιος μπορεί να επεκτείνει την επιχείρησή του όταν είναι σωστές οι συνθήκες. Πολλοί καλοί επιχειρηματίες έχουν κάποια αρχικά επιτεύγματα, αλλά πώς επεκτείνεις τον οργανισμό σου σε μια νέα κλίμακα εμπορικής επιτυχίας και μεγέθους;

Μέσα από το βιογραφικό σας, δείξτε μου τις καλές ιδέες που είχατε, πώς τις αξιοποιήσατε, και πώς προσελκύσατε τους σωστούς ανθρώπους και το κεφάλαιο για να προχωρήσετε τολμηρά μπροστά. Χρησιμοποιήστε το σκέλος αυτό ως ευκαιρία για να επιδείξετε μερικά ποσοτικά μετρήσιμα αποτελέσματα – όπως αυξημένες πωλήσεις ή συστάσεις ή νέες συνεργασίες – και επεκταθείτε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρόσωπο-με-πρόσωπο στο γιατί κάνατε συγκεκριμένες προσλήψεις ή λάβατε συγκεκριμένες αποφάσεις.

* Ο Γκάρι Μάιλς είναι γενικός διευθυντής στην Amdocs.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com