Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο συνάδελφός σου στο γραφείο είναι ψυχοπαθής

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τον κολλητό σου από τη δουλειά;

Έχεις δει πολλές ταινίες όπου ο «κακός» είναι πολλές φορές ψυχοπαθής. Έχεις αποκαλέσει έτσι ακόμη και τον γείτονά σου. Έχεις σκεφτεί όμως πως ακόμη και ένα συνάδελφός σου στο γραφείο μπορεί να έχει τα θεματάκια του; Και λέγοντας ψυχοπαθής δεν εννοούμε πως μπορεί να είναι κάποιος που απλά είναι μαλάκας ή κάνει bullying, αλλά κάποιος που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως αυτά περιγράφονται στον κατάλογο ψυχικής υγείας Hare Psychopathy Checklist. Και είναι τα παρακάτω.

Οι προθέσεις και τα κίνητρά του είναι πάντα σαδιστικά

Το έχεις συναντήσει κι εσύ, όσο κι αν δε σου περνά ποτέ από το μυαλό: Είναι εκείνο το αφεντικό -ή ακόμη χειρότερα, ο συνάδελφος- που δεν δίνει κίνητρο μέσω του σεβασμού αλλά μέσω του φόβου και των απειλών. Μάλιστα, ποτέ δε σκοπεύει να βελτιώσει μια κατάσταση αλλά αντιθέτως θέλει να καταστρέψει.

Φαίνεται γοητευτικός στην αρχή

Ένας ψυχοπαθής, με μια πρώτη ματιά, μπορεί να είναι καλός συνομιλητής, σε σημείο που να γίνεται ακόμη και πειστικός για κάποια πράγματα. Αυτά θα σε κάνουν να πιστέψεις πως έχεις να κάνεις με έναν νορμάλ τύπο. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική.

‘Εχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του

Οι ψυχοπαθείς βλέπουν τον εαυτό τους σαν το κέντρο του σύμπαντος, σε σημείο μάλιστα που πολύ συχνά πιστεύουν πως όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά «εργαλεία» για να πετύχουν το σκοπό τους.

Είναι υπερβολικά σίγουρος

Την ώρα που ακόμη και οι πιο ικανοί έχουν προβλήματα αυτοπεποίθησης, ο ψυχοπαθής χαρακτηρίζεται από τρομακτικά υψηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης. Πρόσεξε λοιπόν εκείνον ή εκείνη που επισημαίνει συνεχώς πόσο σπουδαίος/α είναι.

Eίναι παθολογικός ψεύτης

Ένας τύπος ξεκινά τα ψέματα και δε μπορεί να σταματήσει με τίποτα. Ο ψυχοπαθής δε νοιάζεται αν κάποια πράγματα που λέει αναιρούν κάποια άλλα και απλά συνεχίζει το «βιολί» του.

Νιώθει πως δεν τον αγγίζουν οι κανόνες

Οι ψυχοπαθείς είναι γνωστό πως δεν υπολογίζουν κανέναν περιορισμό ή ακόμη και νόμο. Πιστεύουν πως απλώς μπορούν να βγουν ατσαλάκωτοι από οποιαδήποτε κατάσταση, ακόμη και όταν η συμπεριφορά τους είναι απαράδεκτη.

Ζει παρασιτικά

Έχει μεμονωμένες συμπεριφορές και σκέφτεται μόνο και αποκλειστικά τον εαυτό του – ακριβώς όπως ένα παράσιτο. Δεν τρέφει καμιά εκτίμηση για τους άλλους και δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάποια πράξη του πάνω στις ζωές των άλλων.

Προσπαθεί να χειραγωγήσει τους άλλους

Χειραγώγηση και εξαπάτηση είναι δυο πολύ βασικά χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών, με απώτερο σκοπό να μπορέσουν να διατηρήσουν τον εαυτό τους στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Είναι πολύ πρόθυμοι να δεχτούν οποιονδήποτε έπαινο για κάτι καλό αλλά ψάχνουν το πρώτο εύκολο θύμα για να «φορτώσουν» κάτι άσχημο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com