Τι να απαντήσεις αν σε ρωτήσουν να πεις λίγα λόγια για τον εαυτό σου

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Κάθε συνέντευξη για δουλειά αποτελεί μία συναρπαστική διαδικασία – αυτό σημαίνει ότι το βιογραφικό σου ξεχώρισε ανάμεσα από πολλά – όμως ταυτόχρονα είναι και κάπως τρομακτική. Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ότι πρέπει να «πουλήσεις» τον εαυτό σου, διώχνοντας κάθε ανασφάλεια και αίσθηση ανεπάρκειας. Το χειρότερο; Η απάντηση στην ερώτηση «πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου».

Ένα απλό τέχνασμα για να τα πας καλά σε μία συνέντευξη για δουλειά, είναι να την αντιμετωπίσεις ως ένα meeting, καθώς δεν είναι μόνη η ευκαιρία σου να λάμψεις, αλλά και να ρωτήσεις τους πιθανούς εργοδότες σου θέματα που αφορούν τη δουλειά. Βεβαιώσου ότι είναι η κατάλληλη για σένα. Από τη στιγμή όμως που είσαι εσύ η αιτούσα και βρίσκεσαι σε μία στιγμή της ζωής σου που μπορεί να καθορίσει το μέλλον σου, καλό είναι να πας προετοιμασμένος.

Να είσαι σύντομος

Σίγουρα θα έχεις πολλά να πεις όταν πρόκειται να μιλήσεις για σένα, αλλά ίσως να ήταν πιο χρήσιμο να ετοιμάσεις μία λίστα με τα δυνατά χαρακτηριστικά σου αφορούν στη θέση για την οποία έκανες αίτηση. «Να είσαι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται και να επικοινωνήσεις το θετικό χαρακτηριστικό σου με ένα παράδειγμα με το οποίο ο συνομιλητής σου μπορεί να ταυτιστεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Κάνε εξάσκηση με ένα φίλο σου και προσπάθησε να ολοκληρώνεις μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι σκοπός να πεις τα πάντα, αλλά κάτι που να έχει ενδιαφέρον» συμβουλεύει η personal branding expert Natasa Djukanovic.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com