Οι δουλειές που δε θα μπορέσει να κάνει ποτέ κανένας υπολογιστής

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Σύμφωνα με μια δημοφιλή άποψη, μια από της σημαντικότερες «παρενέργειες» της αλματώδους ανάπτυξης της τεχνολογίας (αν όχι η σημαντικότερη) δεν είναι άλλη από την αύξηση της ανεργίας στο μέλλον -ένα γεγονός που θα οφείλεται στο ότι μια σειρά επαγγελμάτων που επιτρέπουν σε κάποια (δισ)εκατομμύρια συνανθρώπων μας να βγάζουν τον επιούσιο, σήμερα, αύριο θα ασκούνται από μηχανές.

Από την άλλη, βέβαια -και όπως ακριβώς ισχύει και για οτιδήποτε άλλο στη ζωή- έτσι κι εδώ, υπάρχουν οι πανηγυρικές εξαιρέσεις. Τα επαγγέλματα εκείνα, δηλαδή, που, άσχετα με τις τεχνολογικές εξελίξεις, το πιο πιθανό είναι να εξακολουθήσουν να ασκούνται από ανθρώπους «εις τον αιώνα τον άπαντα», για πολλούς και διάφορους λόγους. Αναρωτιέσαι ποια είναι τα επαγγέλματα αυτά; Ιδού…

Συγγραφέας

Οι δουλειές που δε θα μπορέσει να κάνει ποτέ κανένας υπολογιστής

Ο λόγος που το επάγγελμα του συγγραφέα δεν κινδυνεύει από την αλματώδη τεχνολογική ανάπτυξη έχει να κάνει με το ότι η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου, ασχέτως αν μιλάμε για πεζό ή για ποιητικό λόγο, αποτελεί μιαν υπόθεση που, εκτός από άρτια γνώση της γλώσσας, προϋποθέτει και σωστή διαχείριση και, κατόπιν, «απεικόνιση» των ανθρώπινων συναισθημάτων στο χαρτί από τον συγγραφέα / ποιητή. Κάτι που, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν είναι θέση να κάνει καμία μηχανή. Ωστόσο, ανάλογη σιγουριά για το μέλλον του επαγγέλματός τους μάλλον δεν μπορούν να αισθάνονται οι αθλητικογράφοι, μιας και όπως μαθαίνουμε, η αμερικανική startup Narrative Science αναπτύσσει ήδη ένα λογισμικό που ειδικεύεται στη συγγραφή άρθρων που αφορούν τα σπορ.

Σεφ

Οι δουλειές που δε θα μπορέσει να κάνει ποτέ κανένας υπολογιστής

Δουλεία ενός σεφ είναι το «πάντρεμα» γεύσεων και αρωμάτων με τρόπο που ευχαριστεί το μάτι και , κυρίως, τον ουρανίσκο αυτού που γεύεται την εκάστοτε σπεσιαλιτέ. Προφανώς, πρόκειται για μια δουλειά που απαιτεί ταλέντο, η οποία χαρακτηρίζεται από την υποκειμενικότητα (δεν είναι ποτέ να αρέσουν όλες οι γεύσεις σε όλους) ενώ παράλληλα κρύβει μέσα της κάτι το βαθιά καλλιτεχνικό.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν -αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι, προς το παρόν, η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης δεν έχει εστιάσει ιδιαίτερα στο ζήτημα της γεύσης- το μέλλον του επαγγέλματος του σεφ φαντάζει διασφαλισμένο.


διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com