Πώς να γίνεις και πώς να μείνεις πλούσιος

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

«Ίδιο σπίτι, ίδια γυναίκα, ίδιο αυτοκίνητο». Money, money, money.

Money, money, money. Ένα από τα πιο βασικά ζητούμενα για άπειρο κόσμο. Ανάμεσα στις ευχές για το εύκολο χρήμα μέσω του λαχείου και της κλάψας για τα πράγματα που (σχεδόν ποτέ) δεν είναι τόσο ρόδινα, σκέφτεσαι τι έχουν κάνει αυτοί που απέκτησαν πολλά χρήματα στη ζωή τους.

Την απάντηση έρχεται να δώσει ο Thomas C. Corley, ένας αμερικανός λογιστής, που μέσα σε 5 χρόνια μελέτησε 233 πλούσιους ανθρώπους (εξ’ αυτών οι 177 είναι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι) με ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 160.000 δολάρια και περιουσία αξίας 3,2 εκατ. δολαρίων, καθώς και 128 άτομα με λιγότερα από 35.000 δολάρια ετήσιο εισόδημα και κεφάλαια αξίας κάτω των 5.000 δολαρίων.

Το συμπέρασμά του για τις αρχές που ακολουθούν οι πραγματικά πλούσιοι είναι το ρητό: «Ίδιο σπίτι, ίδια γυναίκα, ίδιο αυτοκίνητο». Όσο παλιομοδίτικο ακούγεται για κάποιον το να μην αλλάζει τουλάχιστον αυτοκίνητο ή σπίτι σε περίπτωση που αποκτήσει οικονομική άνεση, φαίνεται πως κάποιοι απ’ τους πλουσιότερους του κόσμου το κάνουν πράξη.

Ένας απ’ αυτούς είναι σίγουρα ο Warren Buffett. Το σπίτι που ζει στη Νεμπράσκα έχει αξία περίπου 652.000 δολάρια και το αγόρασε το 1958 έναντι 31.500 δολαρίων, ενώ το 99% των χρημάτων του επενδύεται σε φιλανθρωπικά έργα.

Πρόκειται για τη συνήθεια των πλουσίων, που θέλει να πει ότι όσο κι αν σου χαμογελάσει η τύχη μην αλλάζεις τον τρόπο ζωής σου και μην το παρακάνεις με πράγματα που δεν χρειάζεσαι.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com