Πώς θα μάθεις σε 2 μέρες κάτι που χρειάζεται 6 μήνες

    Από: Startup Team
πηγή: gr.askmen.com

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε πως ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα για να πετύχεις τους στόχους σου είναι να υπάρχει η απαραίτητη σαφήνεια σε αυτούς. Αν δεν είναι σαφές αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι αρκετά δύσκολο να βρεις το απαραίτητο κίνητρο και να κάνεις όλα εκείνα τα σημαντικά βήματα προς την επιτυχία, με ένα από τα σπουδαιότερα εξ αυτών να είναι η γνώση.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που φαινομενικά εύκολες δουλειές και projects παίρνουν περισσότερο χρόνο από αυτόν που χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν. Υπάρχει δηλαδή μια έλλειψη σαφήνειας σε αυτά, γι αυτό και δεν τα προχωράς. Δυστυχώς, η απουσία σαφήνειας ωθεί πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους. Γι αυτό και ακολουθούν μικρότερους στόχους που είναι περισσότερο εμφανείς.

Όταν προσπαθείς να φτάσεις σε κάτι μεγάλο, μπορείς εύκολα να απαντήσεις στο «γιατί» αλλά δύσκολα στο «πώς». Και η πορεία προς αυτό δεν είναι κάτι που εύκολα μπορείς να ξεχωρίσεις. Δεν έχεις ιδέα πώς θα πραγματοποιήσεις αυτό που θέλεις. Σύμφωνα με μερικούς μελετητές, ο φόβος για το άγνωστο είναι το θεμέλιο για όλους τους άλλους φόβους. Και προκειμένου να αποφύγουν κάποιους βασικούς τους φόβους, πολλοί σταματούν να ακολουθούν το δρόμο προς την επίτευξη των στόχων τους.

Αγκαλιάζοντας το άγνωστο

Έχεις σκεφτεί ποτέ ποια είναι η συναισθηματική σου κατάσταση κάθε φορά που βρίσκεσαι μπροστά σε κάτι που δεν έχεις βιώσει ή δεν έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου; Οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται σαν κάτι απειλητικό, δίχως να έχουν την απαραίτητη υπομονή ή ανοχή για να αντιμετωπίσουν κάτι που τους φαίνεται ασαφές. Κάποιοι άλλοι όμως, λιγότεροι, είναι πολύ πιο πρόθυμοι να το ανακαλύψουν. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα των ερευνητών ήταν πως τα παιδιά δείχνουν πιο πρόθυμα να αντιμετωπίσουν τέτοιες συνθήκες σε σχέση με τους ενήλικες.

Προφανώς σε αυτό παίζει ρόλο και η άγνοια αλλά και το γεγονός πως δεν μπορούν να σκεφτούν γρήγορα ή καθαρά τις συνέπειες μιας πιθανής νίκης ή ήττας. Μεγαλώνοντας σε διακατέχει η επιθυμία για ασφάλεια και σταθερότητα. Η έρευνα κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα πώς όσο πιο ικανοποιημένος είσαι με τη δουλειά σου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ανοχή σου στην ασάφεια. Με άλλα λόγια, αν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις, έχεις και μεγαλύτερη συναισθηματική δυσφορία για το άγνωστο.

Σαφήνεια και μάλιστα γρήγορα

Μετά τα όσα διάβασες πιο πάνω λοιπόν, κράτησε κι αυτό: Ο δρόμος προς την επίτευξη μεγάλων στόχων είναι φυσικά δύσβατος και θολός. Η συναισθηματική ανάγκη για σαφήνεια και ο φόβος για το άγνωστο αναγκάζει τους ανθρώπους σε στροφή προς πιο απλές επιδιώξεις. Η σαφήνεια του στόχου όμως είναι απαραίτητη για να δημιουργήσεις κίνητρα στον εαυτό σου.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως θα σου είναι όλα ξεκάθαρα από την αρχή. Είναι σαν ένα κυνήγι θησαυρού στο οποίο θα βρίσκεις συνεχώς νέα στοιχεία στην πορεία. Και αφού είσαι σε θέση να καταλάβεις όλα τα προηγούμενα, ακολουθούν εκείνα τα κατάλληλα βήματα για να είσαι σε θέση να μαθαίνεις γρήγορα. Η γνώση είναι πάντοτε απαραίτητη για να προχωρήσεις σωστά προς τον τελικό σου στόχο.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
gr.askmen.com